Ripple Twitch Cryptocurrency Bitcoin BTC XRP TRX ETH Twitch Amazon Streamlabs Coinbase Bitpay

In een openhartige video onthult Charles Hoskinson, de maker van Cardano (ADA), de strijd die hij heeft gevoerd met de Cardano Foundation. Er zouden veel uitdagingen zijn om met een gecentraliseerd orgaan een ​​gedecentraliseerde technologie voort te ontwikkelen.

Hoskinson is mede-oprichter van BitShares, Ethereum en Ethereum Classic. Daarnaast is hij chief executive officer is van Input Output Hong Kong (IOHK), het technologie- en engineeringbedrijf dat Cardano heeft opgezet. Hoskinson heeft zijn problemen met de Cardano Foundation in een livestream op Youtube gedeeld. Die problemen hebben ertoe geleid dat hij en Amerigo zullen breken met de Cardano Foundation en haar voorzitter, Michael Parsons.

In de video wijst Hoskinson erop dat de Cardano-gemeenschap al liet weten dat de Cardano Foundation simpelweg zijn werk niet doet. Volgens Hoskinson heeft de raad van bestuur “haar verantwoordelijkheden en plichten niet volbracht”.

Cardano heeft de grote ambitie om meer financiële inclusie te bieden aan mensen over de hele wereld. Het is een open-source, gedecentraliseerd openbaar blockchain– en cryptocurrency-platform dat ADA als zijn native token gebruikt. Het bedrijf probeert de toekomstige handel en het bedrijfsleven te transformeren met zelfregulerende, gedecentraliseerde applicaties die niet door een enkele partij worden beheerd.

Hoskinson zei:

“Traditioneel, wanneer een cryptocurrency wordt gelanceerd, is er een centrale basis. En die stichting is verantwoordelijk voor het uitgeven van een token, voor gemeenschapsbeheer, beursnoteringen, de bouw van de cryptocurrency en bedrijfsontwikkeling. Daarnaast moet het mensen aanmoedigen om bovenop het protocol te bouwen. Het probleem met deze benadering is dat er gewoonweg te veel macht en verantwoordelijkheid is voor één entiteit. Er is dan ook een natuurlijke, organisatorische weerstand tegen decentralisatie.

Met andere woorden, omwille van de opportuniteit of omwille van vooruitgang of concurrentievermogen, is er een tendens om de dingen in hun gecentraliseerde vorm te behouden.”

Reorganisatie zal Cardano ten goede komen, zegt Hoskinson

IOHK tekende drie jaar geleden een contract om aan het Cardano-project te werken. Als zodanig was hun doel het afhandelen van bepaalde taken, inclusief het peer review-proces en het beoordelen van externe code.

Emurgo werd lid van het Cardano-ecosysteem om de risicokapitaal- en bedrijfsontwikkeling te beheren.

Er bleven meerdere taken over en die zijn vervolgens toegewezen aan de Cardano Foundation. Blijkbaar kreeg de Foundation een lange lijst van taken op zijn bord. Waarvan veel administratief, zoals het verkrijgen van handelsmerken. De Foundation was ook belast met moeilijke en ingrijpende inspanningen met betrekking tot regelgeving en het lobbyen. Het bestuur moest ervoor zorgen dat ADA op een technologische praktische manier in de echte wereld kon worden geïmplementeerd.

Michael Parsons, de ambassadeur van de Cardano Foundation, is geacht een robuust bestuur op te zetten. Na een aantal jaar is het bestuur echter geslonken tot slechts twee personen, waaronder Parsons.

IOHK en Emurgo zullen alle taken van de Cardano Foundation op zich nemen. Hoskinson vindt dat de reorganisatie de roadmap van Cardano en de uitrol van zijn projecten en technologieën zal verbeteren.

Hoskinson gelooft dat de beste dagen van Cardano voor de boeg liggen, en bevestigt dat de interne veranderingen de gemeenschap of de doelen op geen enkele manier zullen verstoren. Dit omdat de Foundation niet de controle heeft over de fondsen van IOHK en Emurgo.

BRONDailyhodl
Richard gelooft heilig in de mogelijkheden van nieuwe technologie en probeert de nieuwe technologieën en gadgets graag zelf uit. Zo kwam hij in 2013 voor het eerst in aanraking met blockchain en investeerde hij in projecten zoals Bitcoin, Litecoin en Ripple. Tegenwoordig ondersteund Richard de redactie van bitned.nl door de leesbaarheid van content en nieuwe artikelen te verbeteren.