Internet of Things (IoT) en autonome voertuigtechnologie gaan nog een stap vooruit nadat Volkswagen vandaag hun nieuwe partnerschap met IOTA aankondigde om een nieuw proof of concept te leveren op de Cebit Conference 2018.

De Duitse autofabrikant Volkswagen kondigde onlangs zijn samenwerking aan met het IoT-gebaseerde blockchainproject IOTA via Twitter deze week, terwijl de twee bedrijven zich voorbereiden om een ​​nieuw proof-of-concept te presenteren met behulp van het tangle-netwerk van IOTA.

Het concept beoogt een kernprobleem op te lossen van hoe transparante, onvervalsbare software-updates veilig ‘over the air’ (OTA) naar een netwerk van autonome voertuigen kunnen worden verspreid. Vanwege de huidige gecentraliseerde aard van eigendom van gegevens, zou er geen garantie zijn dat de informatie die bij elk voertuig wordt geleverd eerlijk en niet vervalst is, tenzij een gedistribueerd grootboek wordt gebruikt.

Naarmate de wereld van autonome voertuigen groeit, is er bovendien een dringende behoefte aan een systeem dat niet alleen een gedecentraliseerde registratie van elke update kan bijhouden, maar ook een systeem dat kan opschalen naar de noodzakelijke proporties die nodig zijn om de toenemende doorvoer van het netwerk aan te kunnen. Veiligheid is ook een belangrijke factor om te overwegen, vooral wanneer voertuigen afhankelijker worden van software voor basis- en veiligheidsgerelateerde functies.

Met behulp van het unieke IOTA tangle network bevestigt de chief Digital Officer van Volkswagen, Jung, en lid van de raad van toezicht van IOTA, Johann Jungwirth, dat deze gedecentraliseerde DLT-methode het perfecte en veilige ecosysteem zal bieden dat Volkswagen nodig heeft om verder te gaan met zijn autonome voertuigproject.

Bron: Cryptovest

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.