Kuwait Koeweit NBK Blockchain Bank Xrapid XRP Ripple Net Blockchain

De nationale bank van Koeweit heeft een internationaal betalingsproduct gelanceerd dat gebaseerd is op RippleNet’s blockchain-technologie. Dit blijkt uit een officiële aankondiging die de bank op op 27 december publiceerde.

Hiermee is de bank de eerste financiële instelling in Koeweit die een betalingsproduct gebaseerd op blockchain lanceert. Het product heet “NBK Direct Remit”, en is bedoeld om live internationale betalingen te kunnen doen via de RippleNet-blockchain. Het product zal internationale betalingen naar verluidt aanzienlijk versnellen en ook veiliger maken.

Volgens de plaatsvervangende CEO van operaties en technologie van de bank, Dimitrios Kokosioulis, zal het product klanten toestaan om “binnen enkele seconden overboekingen te maken”. Volgens Kokosioulis zal het product ook in Jordanië beschikbaar zijn. Het is uiteindelijk de bedoeling om het product ook in andere landen beschikbaar te maken.

De National Bank of Kuwait is in 1952 opgericht en is de grootste financiële instelling van Koeweit. Volgens het financiële rapport van 2017 heeft de bank meer dan 73 miljard euro aan activa onder beheer.

Ripple lanceerde in oktober een real-time afwikkelingspatform, xRapid, dat voor commercieel gebruik bedoeld is. Het platform versneld internationale betalingen en maakt daarnaast zogenaamde voorgefinancierde “nostro-accounts” overbodig.

Veel grote bedrijven in de wereld maken gebruik van Ripple’s technologie. Zo kondigde de Japanse bank Mitsubishi UFj in november aan dat het Ripple wil gebruiken om internationale betalingen naar Brazilië te verwerken. De bank zei dat “het product de banken helpt om een transparante, snelle en volgbare betalingsoplossing tussen Japan en Brazilië neer te zetten.”

BRONCointelegraph
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.