Zuid-korea Belasting Korea Crypto-beurzen Blockchain Cryptocurrency Min ICO Regelgeving Wetgeving Commissie

De Korea Financial Intelligence Unit (KFIU) en andere lokale financiële instellingen zullen cryptocurrency-beurzen op dezelfde manier als banken reguleren en strenge anti-witwaspraktijken (AML-beleid) opleggen om ervoor te zorgen dat criminelen cryptocurrencies niet zullen gebruiken om illegale operaties te financieren.

Vergelijkbaar met Japan

Tijdens de bijeenkomst van de Beleidsraad op 8 juni leidde KFIU-directeur Kim Geun-ik een uitgebreide discussie over de bestaande voorschriften voor het voorkomen van witwassen en terrorismefinanciering en stelde een strikter beleid voor zowel commerciële banken als onafhankelijke financiële dienstverleners voor.

Eerder verklaarde de KFIU dat het de bewegingen van vooraanstaande economieën zoals de VS zal volgen om witwassen en terrorismefinanciering te voorkomen met strengere verificatieprocessen voor grote transacties en monitoring van gebruikers.

Aanvankelijk was de KFIU voornemens om nieuw beleid op te leggen aan grootschalige financiële instellingen, particuliere beleggers en handelaren in de openbare aandelenmarkt en andere sectoren die momenteel milde AML- en Know Your Customer (KYC) -voorschriften hebben.

Maar in latere besprekingen besloot de KFIU de sector cryptocurrency op te nemen in haar AML- en KYC-initiatief. De KFIU verklaarde dat het agentschap zal coördineren met het Congres om een ​​wetsvoorstel goed te keuren dat lokale financiële autoriteiten in staat zou stellen om de traditionele gebruikers van bankrekeningen en cryptocurrency uitgebreid, met transparantie, te volgen.

Bron: Ccn.com

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.