Ripple XRP Binance xRapid Blockchain Crypto Altcoins Betaalservice Service Decentralized Washington

Volgens een nieuw rapport van cryptodata-startup Messari kloppen de gegevens van platforms als CoinMarketCap over XRP niet. De beweerde marktkapitalisatie van de cryptocurrency zou volgens Messari met miljarden zijn overschat door dergelijke websites.

In het rapport schrijft Messari dat er op dit moment 41 miljard XRP-tokens in circulatie zijn. Echter zouden 19.2 miljard van die tokens “illiquide zijn, of bepaalde restricties hebben waardoor ze niet zomaar kunnen worden verhandeld”. Zo houdt Jed McCaleb ongeveer 6.7 miljard XRP vast. Verder zou RippleWorks 2.5 miljard XRP met dezelfde soort restricties in bezit hebben.

Daarnaast zou 4.1 miljard XRP verkocht zijn via XRP II, een geldservice van Ripple. Het is volgens Messari echter onmogelijk om te bepalen in welke mate deze tokens restricties hebben.

Messari concludeert uiteindelijk dat de marktkapitalisatie van XRP met meer dan $6 miljard is overschat door platforms als CoinMarketCap en door Ripple zelf. In het rapport schrijft Messari:

“Ripple heeft de methode die het gebruikt om het handelsvolume voor XRP te berekenen niet bekend gemaakt. Dit is tevens een kritiek gegevenspunt dat verkoopbeperkingen bepaalt. Meer dan 99% van het XRP-handelsvolume lijkt afkomstig te zijn van buitenlandse beurzen, waarvan er velen verdacht zijn van wash trading”

Ripple reageerde kort na de publicatie met te zeggen dat het rapport is gebaseerd op een onjuiste berekening:

“Niet alleen bevat dit rapport verschillende onjuiste aannames rond restricties en verkoopbeperkingen, het hele rapport is gebaseerd op een onjuiste berekening van de marktkapitalisatie. Hoewel gedecentraliseerde digitale activa zoals XRP verschillen van traditionele aandelen, is de term ‘marktkapitalisatie’ altijd een zeer eenvoudige berekening: huidige prijs X totaal aantal van het activa = marktkapitalisatie. Dat brengt XRP’s huidige marktkapitalisatie op ongeveer $31 miljard.”

BRONCoindesk
Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.