Tron TRX Baidu Google China Blockchain Samenwerking Crypto Altcoin

Het team van cryptocurrency-project TRON (TRX) is naar verluidt een partnerschap aangegaan met China’s grootste zoekmachine Baidu. Het Crypto-marktnieuwsplatform Coinness claimt dit in een tweet, afgelopen donderdag 11 oktober. De bron van het nieuws zou iemand binnen het TRON-team zijn.

Noch TRON noch Baidu kunnen de samenwerking op het moment van schrijven bevestigen.

Coinness beweert dat de deal met de internetgigant Baidu “volgende week officieel” door de cloudopslagdienst Baidu Cloud onthuld zal worden. Het nieuwsplatform gaf verder geen details om de claim te onderbouwen

De CEO van TRON, Justin Sun, tweette onlangs dat het team bezig is met het opzetten van een partnerschap met een niet-benoemde “industriegigant”. In die tweet schreef hij dat deze industriegigant “tientallen miljarden dollars” waard is. De tweet werd op vrijdag 12 oktober geplaatst, en heeft eveneens weinig informatie:

“Eindelijk, de eerste keer dat we samenwerken met een gigant die tientallen miljarden USD waard is. Raad wie het is.”

Het gecentraliseerde internetbedrijf TRON Foundation werd in juli 2017 in Singapore opgericht. Het bedrijf lanceerde haar open source-protocol vervolgens in december 2017. Het bedrijf heeft twee hoofdkantoren, een in Beijing en een in San Francisco. Het team bestaat uit meer dan 100 werknemers, en is verspreid over de hele wereld. Een deel van die werknemers waren eerder werkzaam voor Chinese internetreuzen zoals Alibaba, Tencent en Baidu.

Samenwerking met BitTorrent

Eind september publiceerde TRON details over zijn partnerschap met de populaire torrent-client BitTorrent. Het bedrijf nam de torrent-client eerder dit jaar over. Het doel van het project, genaamd “Project Atlas”, is onder andere om gebruikers van de BitTorrent-client beloningen in TRON te geven voor het seeden van torrent-bestanden.

Eerder in augustus sloot Baidu zich aan bij Tencent en Alibaba in het handhaven van het nieuwe anti-crypto-beleid van de Chinese regering. Het bedrijf heeft ten minste twee populaire crypto-gerelateerde forums gesloten. Daarbij zei het bedrijf tegen de gebruikers dat de maatregelen van Baidu in overeenstemming zijn met de “relevante wetten, voorschriften en beleidsregels”.

Op 26 september heeft Baidu zijn Baidu Blockchain White Paper V1.0 uitgegeven. In de white paper omschrijft Baidu de ontwikkeling van een “onafhankelijke ‘Super Chain’ netwerksysteem”.

TRON is momenteel de elfde grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie. Op 25 juni vierde TRON zijn “Independence Day”. Het migreerde toen van de Ethereum (ETH) blockchain naar zijn eigen onafhankelijke openbare blockchain.

Op het moment van schrijven wordt TRON verhandeld tegen $0,023, een stijging van 2,79% op de dag. De crypto bereikte zijn ATH van $0,217 op 5 januari 2018. Daarna daalde de waarde met maar liefst 90%.