Opera browser crypto wallet

Opera lanceert een desktop webbrowser met ingebouwde crypto wallet-functionaliteit, aldus een persbericht gedeeld met Cointelegraph op woensdag 8 augustus.

Het bedrijf biedt al een mobiele crypto-wallet als onderdeel van de betaversie van Opera voor Android. De app werd eerder dit jaar gelanceerd. Opera noemt “sterke interesse” en een “overweldigend positieve reactie van de crypto-community” op de mobiele crypto-wallet als aanzet voor de nieuwste zet.

De nieuwe desktopversie werkt door gebruikers hun desktopbrowser te laten verbinden met hun bestaande crypto wallet-enabled mobiele app door een QR-code te scannen. Dit systeem gebruikt Opera al jaren om desktop-mobiele apps te synchroniseren, zoals bijvoorbeeld met zijn WhatsApp webclient.

Het gebruik van een verbonden mobiel-desktopsysteem betekent dat het de veilige systeemvergrendeling van de telefoon kan implementeren. Daardoor kunnen gebruikers transacties met bijvoorbeeld hun vingerafdruk ondertekenen. Dit maakt het betalen met crypto niet alleen efficiënter, maar ook veiliger. De bestaande Android crypto-wallet is “user-controlled”, wat betekent dat keys op de telefoon worden opgeslagen.

Net als bij de mobiele app ondersteunt de desktop-client zowel tokens als digitale collectibles. Product lead bij Opera Crypto Charles Hamel zegt dat dit nog een stap is om “cryptocurrencies en Web 3.0. mainstream” te maken.

Opera’s web en mobiele browsers bevatten sinds januari dit jaar anti-cryptojacking-software.

Eind juni kwamen onbevestigde geruchten dat de populaire brokerage- en crypto-handelapp Robinhood native crypto-walletfunctionaliteit zou gaan aanbieden, nadat het bedrijf een vacature plaatste voor cryptocurrency-engineers. Dit suggereerde dat het onderzoek deed naar de ontwikkeling van een wallet-infrastructuur.

Blijf op de hoogte van al het laatste nieuws rondom crypto en blockchain op Bitned.nl!

Bron: Cointelegraph

Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.