Opera App Blockchain Ledger Capital Wallet Android Crypto

Opera stelt gebruikers nu in staat crypto-collectibles, zoals CryptoKitties, rechtstreeks te verzenden. Dit kan vanuit de recent aangekondigde crypto-wallet binnen de browser.

Opera claimt dat de functie een primeur is binnen de industrie. Echter ondersteunen andere wallets dergelijke collectibles al, waaronder MetaMask. Het bedrijf schreef vandaag in een blogpost:

“Wij geloven dat een steeds groter deel van ons leven online is. En dat geldt dus ook voor onze verzameling van dingen.”

Nu kunnen gebruikers van de beta-wallet hun crypto-collectibles naar anderen verzenden. Eerder zei het bedrijf dat er een digitale marktplaats en een beurs nodig waren om het eigendom over te kunnen dragen.

Het Opera-team zei dat het gelooft dat de trend van crypto-collectibles “nog maar net begonnen is”. Naarmate de technologie zich ontwikkelt en gebruiksvriendelijker wordt, zullen online-diensten zoals games steeds vaker collectibles gaan gebruiken.

Crypto-collectibles zoals CryptoKitties worden mogelijk gemaakt door de Ethereum ERC-721-standaard voor niet-fungibele tokens. Dit maakt het mogelijk om tokens specifieke kenmerken te geven, waardoor ze verschillen van anderen.

In de post zei Opera dat het ook een use case voor niet-fungibele tokens ziet in “het beheren van de toegang tot inhoud van bepaalde digitale diensten.”

Ook kondigde Opera aan dat het zijn private beta van de wallet uitbreidt naar meer gebruikers. Dit zal het bedrijf doen op basis van online aanmeldingen.

Verder zal de wallet snel transactie notificaties gaan bieden. Opera zegt dat het de transacties van de gebruiker zal monitoren en hen zal informeren over hun status en wanneer een transactie is voltooid. Hetzelfde geldt voor die gebruikers die betalingen ontvangen, tokens (de wallet ondersteunt ook de ERC-20-standaard) of een collectible.

BRONCoindesk
Timo is stagiair bij Bitned. Hij assisteert het nieuws-team en monitort opkomende ontwikkelingen in blockchain-technologie. Timo kocht in 2016 zijn eerste Bitcoin, maar heeft hier verder nooit mee gehandeld. Hij heeft momenteel geen waarde in alternatieve cryptovaluta's of nieuwe projecten.