Ripple XRP xRapid Blockchain Betaal Betalingssyteem Commercieel Crypto

Ripple’s real-time afwikkelingsplatform xRapid is nu commercieel beschikbaar, aldus een aankondiging die op 1 oktober is gepubliceerd.

xRapid is een platform dat is ontworpen om internationale betalingen te versnellen, zonder een bankrekening nodig te hebben. Het product haalt liquiditeit uit digitale valuta XRP op beurzen wereldwijd. Daardoor zijn internationale transacties sneller en goedkoper vergeleken met traditionele methoden.

De pilot van xRapid is in mei gelanceerd, met deelname van verschillende financiële instellingen en betalingsproviders, zoals MercuryFX en Cuallix. De deelnemers aan de pilot rapporteerden een transactiebesparing van 40-70 procent, evenals een verbetering van de transactiesnelheid – van de gemiddelde 2-3 dagen tot “iets meer dan twee minuten”.

Momenteel beheert Cuallix de belangrijkste afdrachtcorridor van de VS naar Mexico, terwijl MercuryFX xRapid zal inzetten voor de Europa-Mexico corridor. Catalyst Corporate Federal Credit Union, die leden- en klantenkredietunies in de Verenigde Staten bedient, gebruikt xRapid daarnaast om een ​​nieuwe internationale betalingsservice te ontwikkelen.

XRP tweede grootste crypto

In augustus werkte Ripple samen met drie cryptocurrency-beurzen – Bittrex, Mexican Bitso en Philippine Coins.Ph – binnen zijn initiatief om een ​​“gezond” ecosysteem voor de handel in digitale valuta op te bouwen. De partijen zullen xRapid gebruiken om respectievelijk tussen XRP en Amerikaanse dollars, Mexicaanse peso’s en Filippijnse peso’s te handelen.

De prijs van Ripple’s XRP-token is de afgelopen maand aanzienlijk gestegen. Zo heeft het de marktkapitalisatie van Ethereum (ETH) overtroffen. De crypto was om die reden op 21 september en 26 september de op één na grootste crypto.

De prijs steeg als gevolg van de aankondiging dat Ripple’s xCurrent-product zal worden gebruikt door de afdeling Treasury Management van de Amerikaanse bank PNC om internationale transacties te versnellen. Ook de aanstaande xRapid-lancering bracht een positief sentiment.

Op het moment van schrijven is XRP de op drie na grootste cryptocurrency. De waarde van de crypto is ongeveer $0,57, met een marktkapitalisatie van ongeveer $22,75 miljard.