De CEO van Ripple, het netwerk achter de op twee na grootste digitale valuta, XRP, sprak vandaag over zijn eigen bedrijf, evenals Bitcoin en de cryptocurrency-industrie in het algemeen. Brad Garlinghouse zei dat hoewel BTC niet kan concurreren met XRP in termen van verwerkingstijden en kosten, het ongetwijfeld een waardevaste cryptocurrency is.

Garlinghouse: XRP en BTC concurreren niet met elkaar

Brad Garlinghouse sprak met CNBC op de Money 2020-conferentie die deze week in Amsterdam wordt gehouden. De Ripple-CEO zei dat hij vond dat verschillende cryptocurrencies niet noodzakelijkerwijs met elkaar concurreren. “Specialisaties van verschillende soorten ledgers” zouden het voor verschillende blockchains mogelijk maken om hun eigen niches te vinden.

Volgens Garlinghouse kan Bitcoin niet concurreren met XRP als betalingsmiddel. Met XRP-transfers die seconden in beslag nemen en waar die van Bitcoin aanzienlijk langer duren, is de CEO van mening dat zijn eigen bedrijf bruikbaarder is in deze niche.

Dat betekent echter niet dat Bitcoin een nutteloos oud overblijfsel is, zoals sommige altcoin liefhebbers het noemen. Garlinghouse erkent dat het een effectieve opslag van waarde blijkt:

“Ik denk dat [Bitcoin] een goede opslag van waarde is. Wij als wereld hebben besloten om waarde op te slaan met een waarde van ongeveer $130 miljard … dat is een opslag van waarde. Het is moeilijk om dat te beargumenteren.”

De Ripple-CEO behandelde vervolgens een aantal andere projecten in de cryptocurrency-markt. Hij zei dat sommige Initial coin offerings (ICO’s) niet eens duidelijk waren over het probleem dat zij op zouden lossen. Om deze reden blijft hij sceptisch over het feit dat het in de toekomst enige waarde behoudt.

Garlinghouse richtte toen zijn aandacht op een probleem van Ripple – de lopende rechtszaak tegen het bedrijf. Vorige maand diende Ryan Coffee een aanklacht in met betrekking tot vermeende schendingen van de effectenwetgeving. De eiser had geld verloren door XRP te verhandelen. Hij beweert dat het team achter Ripple miljoenen verdiende door de tokens te verkopen die ze aan zichzelf hadden geschonken toen ze het platform creëerden.

Garlinghouse wees de zaak af als ‘schandalig’ en beweerde dat het XRP-token voldoende nut had om niet als een effect te worden beschouwd. Hij noemde Coffee ‘iemand die XRP voor … twee weken in zijn bezit had… en nu maakt hij een aantal claims.’ De CEO concludeerde:

“Of XRP een effect is, zal niet worden gedicteerd door één rechtszaak … Ik denk dat het heel duidelijk is dat XRP geen effect is, het bestaat onafhankelijk van Ripple, het bedrijf. Als Ripple morgen het bedrijf sluit, zou het XRP-ecosysteem blijven bestaan. Het is een onafhankelijke, open technologie.”

Bron: Newsbtc

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.