Ripple heeft gisteren een live demo vrijgegeven van hun OnePay FX-app op hun blog. De video toont een transactieverwerking via de settlement app die RippleNet gebruikt om snelle internationale transacties aan te bieden.

<iframe width=”740″ height=”400″ src=”https://www.youtube.com/embed/oEIf9W3GOYA” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen></iframe>

De betreffende app maakt gebruik van de xCurrent-technologie van Ripple, waarmee veilige internationale betalingen met end-to-end tracking mogelijk is. Het handhaaft ook de ideologieën van Ripple met betrekking tot de naleving van regelgevende autoriteiten door een rulebook op te nemen dat is goedgekeurd door de raad van bestuur van RippleNet.

Dit maakt deel uit van het gevecht van Ripple tegen verouderde banksystemen, die betalingsdienstaanbieders dwingt om grote kapitaalpools als liquiditeit in het buitenland te hebben. De OnePay FX-app laat zien dat banken steeds meer naar niet-legacy-systemen zoals de blockchain bewegen, voor snellere wereldwijde betalingen.

Met de app kunnen gebruikers de totale kosten zien van het verzenden van hun betalingen, samen met bankkosten en FX-tarieven. De uitvoerend voorzitter van Santander, Ana Botín, heeft echter gezegd dat transacties met Santander-rekeningen nul commissie zullen hoeven te betalen. De app laat ook zien wat de verwachte verwerkingstijd is van een transactie, en wanneer de transactie is voltooid, krijgt de klant een ontvangstbewijs van betaling.

De app biedt ook integratie met Apple Pay en extra toegankelijkheid voor de Santander-klanten. In een interview met de Financial Times in juni stelde de Executive Chairman dat transacties met Ripple het bedrijf ten goede hebben gedaan. Ze zei:

“We doen 50% van alle FX-betalingen die Santander jaarlijks doet met Ripple. Het werkt heel goed, want we testen het al 2 jaar. Het is veilig, het is compliant.”

Ze verklaarde ook dat het voldoet aan de wettelijke norm. Gevraagd naar de beperkingen van blockchain in transactieaantals, zei ze dat de technologie van Ripple geen beperkingen heeft.

Bron: https://ambcrypto.com/cross-border-payments-xrp-ledger-ripple-onepay-fx/

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.