Tot nu toe was 2018 een goed jaar voor Ripple. Het bedrijf zegt dat het nu 120 klanten heeft op zijn netwerk, RippleNet. Het team tekent productiecontracten tegen in recordtempo en heeft er dit jaar alleen al 20 nieuwe bedrijven bij.

Sommige van Ripple’s prominente klanten zijn Bank of America, Credit Agricole, Mizuho Financial Group en Santander.

RippleNet is een netwerk van banken en betalingsproviders die de blockchain van Ripple gebruiken om betalingen te verwerken, inclusief de optie om gebruik te maken van XRP, het digitale middel van Ripple, om de liquiditeitskosten te verlagen en de snelheid te verbeteren.

“We zien klanten zoals Western Union en Moneygramzij steunen en gebruiken onze tools om een ​​betalingsprobleem op te lossen. En dit betalingsprobleem is een probleem met een waarde van biljoenen dollars,” vertelde CEO Brad Garlinghouse van Ripple in de Power Lunch van CNBC.

Ripple benadrukt ook het succes van zijn samenwerking met Santander. De Spaanse bankgigant heeft onlangs zijn door Ripple aangedreven OnePay FX-app uitgebracht en zegt dat 50% van zijn internationale overschrijvingen nu wordt verzorgd door RippleNet.

Santander zegt dat het net begonnen is met OnePay FX. De app, waarmee klanten op dezelfde dag internationale betalingen kunnen verzenden, zal in de nabije toekomst worden uitgebreid naar bijna twee dozijn landen.

Bron: https://dailyhodl.com/2018/06/01/ripple-now-has-120-customers-including-bank-of-america-with-many-utilizing-xrp/

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.