XRP Ripple SEC Erik Voorheen Salt Lending Holding Crypto Lening Blockchain Wetgeving Regelgeving ICO

Ripple, het bedrijf achter de altcoin XRP, heeft een kleine maar belangrijke overwinning geboekt in een rechtszaak. Een rechter heeft namelijk besloten dat de rechtszaak die is aangespannen tegen Ripple bij de hogere rechtbank in behandeling moet blijven.

Een aantal aanklagers hebben Ripple voor de rechter gesleept. Zij vinden dat het bedrijf ongeregistreerde effecten hebben verkocht aan de hand van XRP. Ripple heeft dit echter altijd stellig ontkent. Al sinds mei 2018 is de rechtszaak aan de gang. Onlangs probeerden de aanklagers om de zaak bij een lokale rechtbank in behandeling te krijgen.

Aangezien rechters bij lokale rechtbanken vaak ook lokaal worden geselecteerd is de kans aannemelijk dat deze rechters meer sympathie zullen hebben voor de aanklagers aangezien zij uit hetzelfde gebied komen. Ripple kan enigszins opgelucht zijn nu rechter Phyllis Hamilton van de rechtbank in het Noordelijke district van Californië heeft besloten dat zij de zaak toch bij de hogere district rechtbank behandelen.

Ripple’s strategie voor de rechtszaak is zolang mogelijk tijdrekken. Zo kan de rechtszaak nog jaren in beslag nemen voordat zij een uiteindelijk vonnis vellen. Er bestaat daarnaast een kans dat de partijen een schikking treffen.

Echter zal het nog een aantal maanden duren voordat de partijen een schikking kunnen treffen. Eerst moet de zaak nog door een proces waarin beide partijen nog verschillende moties kunnen indienen. Als Ripple nu een schikkingsvoorstel aan neemt, kunnen ze niet uitsluiten dat de aanklagers Ripple nogmaals aanklagen. Dit uitsluitsel is pas gegarandeerd nadat een zogenaamde “class certification motie” is aangenomen door de rechtbank.

Beide partijen hebben nu 30 dagen de tijd om een motie in te dienen. Ripple kan een motie indienen om de zaak te verwerpen en de aanklagers kunnen de eerder genoemde class certification motie indienen. De zaak zal naar verwachting nog tenminste een jaar duren.

BRONCoindesk
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.