Ripple meldde de succesvolle pilot trial met xRapid. De pilot bestond uit een internationale betaling tussen de VS en Mexico die 40 tot 70 procent kostenbesparingen en snellere transacties liet zien.

xRapid laat snellere transacties met aanzienlijke kostenbesparingen zien

Vandaag plaatste Ripple de resultaten van de pilot van zijn xRapid-service. xRapid is een on-demand liquiditeitsoplossing die XRP gebruikt, en “de kosten dramatisch verlaagt en realtime betalingen in opkomende markten mogelijk maakt”.

De tests werden uitgevoerd “in de belangrijke geldtransfer-route tussen de Verenigde Staten en Mexico” die volgens het persbericht resulteerden in een besparing van 40 tot 70 procent in vergelijking met wat traditionele financiële instellingen gewoonlijk aan de aanbieders van buitenlandse valuta betalen.

Daarnaast wordt in het rapport verder gesproken over de tijd die de xRapid-transactie kostte. Iets meer dan 2 minuten, in plaats van de 2 tot 3 dagen wanneer gebruik wordt gemaakt van traditionele middelen.

Bovendien duurde het overdrachtsgedeelte, dat afhankelijk is van het XRP-ledger, slechts 2-3 seconden, wat betekent “de extra verwerkingstijd die wordt toegeschreven aan verplaatsingen tussen de intermediaire digitale uitwisseling van activa en lokale betalingsrails.”

Asheesh Birla, de SVP van Product at Ripple verklaarde:

“Het is bemoedigend om positieve xRapid-resultaten te zien, omdat ze valideren wat velen in onze branche al weten: bepaalde digitale assets zijn nuttig. Het nut van XRP is de snelheid en schaalbaarheid, waardoor het de perfecte oplossing is voor internationale betalingen. Het XRP Ledger kan 1500 transacties per seconde verzenden.”

XRP wordt getest in de sterk concurrerende Amerikaanse en Mexicaanse markt

De markt die wordt gebruikt in de pilot voor het testen van betalingen, die van de VS en Mexico, is enorm concurrerend en populair, waarbij deelnemers altijd op zoek zijn naar een voorsprong op de concurrentie, iets wat xRapid met lagere kosten en snellere verwerkingstijden probeert te bereiken.

Gewoonlijk moeten de partijen binnen deze markt het banknetwerk gebruiken, dat traag en duur is.

De oprichter van Mercury FX, Alastair Constance, vertelt over de succesvolle betrokkenheid bij xRapid:

“Mercury is erg blij met de ongelooflijke snelheid en kostenefficiëntie van de xRapid-pilotfase en we kijken uit naar de roll-out in de nabije toekomst. Tot op heden is de Ripple-samenwerking een groot succes geweest.”

Paul Dwyer, de mede-oprichter en CEO van Viamericas deelde zijn ervaring met xRapid:

“We waren erg tevreden met de resultaten van de pilot. Het is duidelijk dat xRapid de liquiditeitskosten kan verlagen en tegelijkertijd de betalingssnelheid en transparantie kan verhogen. Wij zijn van mening dat digitale activa zoals XRP, een sleutelrol zullen spelen in de toekomst van internationale betalingen, zullen helpen om een aantal van de structurele inefficiënties van legacy-infrastructuren veilig aan te pakken naarmate hun acceptatie toeneemt. We kijken er naar uit om de volgende stappen met Ripple te verkennen.”

Temidden van de lopende rechtszaak is dit zeker goed nieuws voor XRP. XRP is momenteel $0,804 waard die met zijn succesvolle pilot en steeds meer financiële spelers die samenwerkingen met Ripple aangaan, een stijging in waarde kan gaan zien.

Bron: Coingape

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.