Marcus Treacher, de Global Head of Strategic Accounts, Ripple [XRP], sprak tijdens het Money 20/20-event over internationale betalingsproblemen. Met hem was Colin O’Flaherty, lid van de raad van bestuur, American Express, die noemde hoe team Ripple helpt bij het oplossen van internationale betalingen waarmee zij als financiële instelling worden geconfronteerd.

Hij zei:

“71% van het MKB is van mening dat internationale betalingen problematisch zijn. Marcus Treacher en team Ripple creëren een onmiddellijk connectie tussen begunstigde en afzender, waardoor de meeste problemen van onze klanten worden verlicht.”

Eerder in november 2017 kondigde American Express zijn samenwerking met Ripple aan voor internationale betalingen via de blockchain. Ripple tekende bij meer dan 100 financiële instellingen voor het RippleNet, waaronder Bank of America, Banco Santander, YES Bank, RBC, National Bank of Australia, BBVA Spain & Mexico en nog veel meer.

Op dag één van Money 20/20 gaf de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, wat meer informatie over enkele van zijn producten zoals xRapid en xCurrent die door deze financiële instellingen en banken worden gebruikt om transacties in realtime af te wikkelen.

Brad zei:

“Als samenleving vertrouwen we op rails die 50 jaar geleden zijn gebouwd om internationale transacties mogelijk te maken. Onze klanten vragen zich af: “Als ik de komende 10 jaar competitief wil zijn – voor de komende 50 jaar – wil ik dan afhankelijk zijn van wat in werkelijkheid een paard en wagen systeem is in een wereld van Tesla?”

xCurrent stelt banken in staat zich te onderscheiden bij het aanbieden van nieuwe internationale betalingsdiensten terwijl hun totale kosten van de handeling worden verlaagd. Deze software wordt geïnstalleerd binnen de infrastructuur van de bank en is gebouwd om te communiceren met het systeem van de bank met behulp van een API-interface, of via een vertaallaag die traditionele indelingen voor betalingsberichten kan gebruiken om de integratietijdperiode met weken te verkorten.

xRapid is voor betalingsproviders en andere financiële instellingen die een goedkope liquiditeitsoplossing willen. xRapid verlaagt de kapitaalvereisten voor liquiditeit.

Bron: Ambtcrypto

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.