De ontwikkelaars op de ledger-client van Ripple hebben een wijziging geïmplementeerd die een maximum voor de transactiekosten instelt. Dit is gedaan nadat een gebruiker van de XRP Ledger 100K XRP aan transactiekosten heeft verbrand als gevolg van een gebruikersfout.

De Github-revisie op de Ripple-lib 1.0.0-pagina geeft de wijziging weer die in de client is aangebracht bij een revisie #902. De code in kwestie geeft aan dat de maximale transactiekosten niet meer dan 2 XRP mogen zijn. Dit is opgenomen als een optionele RippleAPI-constructorfactor, zonder dat een berekende of gespecificeerde vergoeding deze waarde kan overschrijden. Als de kosten voor een transactie hoger zijn dan 2 XRP, geeft de code ValidationError.

Voordat de code aan de client werd toegevoegd konden gebruikers precies aangeven hoeveel XRP ze wilden uitgeven aan transactiekosten. Ze konden dit doen of een maximum instellen en de XRP-klant kunnen laten beslissen hoeveel van dat feitelijk nodig was voor de transactie. Het minimumbedrag wordt bepaald door validators op het netwerk. Deze vergoeding wordt geïmplementeerd om te voorkomen dat het netwerk wordt gespamd met transacties met een nulwaarde.

Dit kan worden ingesteld om zo’n zelfde incident te voorkomen, waarbij een gebruiker in mei een totaal van 103.000 XRP heeft verbrand middels vergoedingen voor meer dan drie transacties. De transacties in kwestie zijn afkomstig van de ledgers 38862029, 38862030 en 38862031, die respectievelijk 1611, 24159 en 77310 XRP verbrandden.

De oorzaak was een verkeerd geschreven code door XRPChat-bijdragers. De kosten werden verbrand omdat de gebruiker zelf had aangegeven dat het de XRP wilde verbranden als transactiekosten, en niet als gevolg van een fout in de XRP Ledger.

Vergoedingen op de XRP Ledger resulteren erin dat de crypto wordt verbrand of uit de circulatie verdwijnt. Dat betekende dat deze reeks transacties de gebruiker ongeveer $60000 in XRP kostte.

Bijdrager van de XRP-gemeenschap Wietse Wind voerde een transactie uit met de gebruiker voor 0.000012 XRP met een memo. De bijgevoegde memo luidt:

“WAARSCHUWING. Je verbrandt enorme hoeveelheden XRP!”

De memo bevatte de link naar de Twitterpagina van Wietse Wind, met de boodschap Yours sincerely, the XRP Community.

Een Reddit-bericht over deze gebeurtenis leidde tot een discussie binnen de gemeenschap over de transacties. Gebruiker letitrippl zei:

“Iemand op de XRP Chat stelde dat de kosten hoger worden wanneer een adres een reeks frequente transacties maakt. Kan dit niet erg duur worden voor gebruikers die van plan zijn om met grote hoeveelheden transacties te werken? Ik neem aan dat het instellen van een maximale burn hoeveelheid dit probleem zou oplossen, maar toen kwam iemand met het probleem van node congestie dat een weer een ander probleem met zich mee brengt. Het lijkt in zekere zin nogal vaag dat honderdduizenden crypto’s elke dag kunnen worden verbrand als iemand dat zou willen.”

De originele poster van de thread verduidelijkte dat de crypto’s inderdaad waren verbrand, zoals wordt vermeld in de FAQ over de transactiekosten van Ripple.

Bron: https://ambcrypto.com/ripple-xrp-ledger-implements-maximum-transaction-fee-100k-xrp-

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.