Rusland EAEU Krim Crimea Anoniem Privé Blockchain Crypto Anoniem Transactie

Het Russische Ministerie van Financiën overweegt een cryptocurrency voor de Euraziatische Economische Unie (EAEU). Dit doet het vanwege de sancties die het opgelegd heeft gekregen van de Verenigde Staten. Het Russische Rambler meldde dit nieuws op 21 december.

De Euraziatische unie bestaat uit vijf landen; Wit-Rusland, Kazachstan, Armenië, Kyrgyzstan en Rusland. Het Ministerie is van plan de crypto in 2020 of 2021 te lanceren, aldus plaatsvervangend minister van financiën Alexei Moiseev.

De aangekondigde digitale valuta zal Rusland waarschijnlijk zonder behulp van blockchain-technologie implementeren. Volgens Moiseev zal de door EAEU gesteunde crypto analoog worden ontwikkeld met behulp van de Europese Currency Unit (ECU), de rekeneenheid die door de Europese gemeenschap werd gebruikt voordat deze in januari 1999 werd vervangen door de euro (EUR).

Volgens het artikel steunen niet alleen de lidstaten het idee van een EAEU-crypto. Ook een aantal landen waarvan de namen niet genoemd zijn steunen het idee. Wel is vermeld dat het grote handelspartners van de landen zijn.

De plaatsvervangend minister van financiën zegt dat de creatie van een Euraziatische valuta “onvermijdelijk” is vanwege het toenemende aantal bedrijven dat sancties opgelegd krijgt. Moiseev ging verder:

“We horen dat er nog meer sancties aan zitten te komen. Daarom moeten we reageren met de ontwikkeling van een veilig internationaal betaalsysteem dat niet op de dollar gebaseerd is.”

BRONCointelegraph
Timo is stagiair bij Bitned. Hij assisteert het nieuws-team en monitort opkomende ontwikkelingen in blockchain-technologie. Timo kocht in 2016 zijn eerste Bitcoin, maar heeft hier verder nooit mee gehandeld. Hij heeft momenteel geen waarde in alternatieve cryptovaluta's of nieuwe projecten.