Er gelukkig wat goed nieuws in deze slechte situatie van de crypto-markt, die is veroorzaakt door een hack op de populaire Zuid-Koreaanse beurs die bekend staat als CoinRail. De eerste verslagen geven aan dat de crypto-markten binnen een paar uur reageerden met een afname van het volume van $14 miljard.

Zoals eerder vermeld, is er echter goed nieuws in de vorm van nieuws uit Thailand over dat de SEC (Securities and Exchange Commission) duidelijke richtlijnen heeft gegeven met betrekking tot het regelgevingskader van het land voor cryptocurrencies en ICO’s (Initial Coin Offerings).

De SEC van Thailand heeft dit bovenstaande vrijdag bekend gemaakt na goedkeuring van de maatregelen tijdens een vergadering op 7 juni. Onderdeel van de nieuwe maatregelen is onder meer dat zeven cryptocurrencies mogen worden gebruikt voor ICO’s en handelsparen in het land.

Deze 7 cryptocurrencies zijn:

Bitcoin (BTC)

Ethereum (ETH)

Bitcoin Cash (BCH)

Ethereum Classic (ETC)

Litecoin (LTC)

Ripple (XRP)

Stellair (XLM)

Er waren twee redenen voor de SEC voor het kiezen van deze zeven cryptocurrencies: consensus geloofwaardigheid en de liquiditeit van de digitale activa.

De Thaise SEC verwacht ook dat ongeveer tien bedrijven een aanvraag indienen voor crypto-licenties, waaronder crypto-beurzen en crypto-brokers en -dealers. De crypto-beurzen hebben tot 14 augustus de tijd om licenties aan te vragen. Deze datum is in overeenstemming met de termijn van 90 dagen die in de aankondiging werd gegeven. De aanvragen zullen worden beperkt tot bedrijven die zijn geregistreerd in het land met een voorafbetaling van 5 miljoen Baht (ongeveer $ 157.000).

Er is ook een jaarlijkse vergoeding die betaalt moet worden door dergelijke crypto-entiteiten die wordt berekend als 0,002% van het totale handelsvolume voor crypto-beurzen en 0,001% van het totale handelsvolume voor brokerage-bedrijven. Elk met een minimumvergoeding van respectievelijk 500.000 Baht en 250.000 Baht; en een maximumbedrag van 20 miljoen.

Met betrekking tot ICO’s verklaarde de SEC dat elke ICO duidelijk moet aangeven welk type tokens worden uitgegeven en welke volledige beleggingsinformatie moet worden verstrekt. Er zal ook geen limiet worden gegeven aan het aantal ICO’s dat kan worden aangeboden aan institutionele beleggers en vermogende beleggers. Er is echter een investeringslimiet van 300.000 Baht per persoon per ICO en niet meer dan 70% van de totale waarde van aangeboden tokens.

Kortom, dergelijke duidelijke crypto-reguleringsrichtlijnen door de Thaise SEC kunnen leidend zijn voor elk ander land dat de regulering van cryptocurrencies en ICO’s onderzoekt.

Bron: Ethereumworldnews

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.