Eind april schreef Ethereum World News over het feit dat de crypto-markt het smart contract-platform Codius van Ripple nodig heeft, waarvan de ontwikkeling op dat moment was afgebroken. Het platform werd in 2015 stopgezet vanwege de aanwezigheid van een te kleine markt voor het product op dat moment, en het ontbreken van een standaard voor betalingen binnen een smart contract ecosysteem. Elke blockchain had zijn eigen standaarden en communicatie tussen twee blockchains was op dat moment nog nooit gebeurd, tot de introductie van Interledger.

Interledger is een open protocolsuite voor het verzenden van betalingen naar verschillende ledgers. Net als routers op het internet routeren connectoren geldpakketten over onafhankelijke betalingsnetwerken. De open architectuur en het minimale protocol maken interoperabiliteit mogelijk voor elk systeem voor waardeoverdracht. Interledger is niet gebonden aan een bedrijf, blockchain of valuta.

Een ander probleem dat Codius toen niet in staat stelde om te lanceren, was dat het uitvoeren van smart contracts geld kostte en dat het team van Ripple geen neutrale manier had om de Codius-hosts te betalen. Dit probleem werd uiteindelijk opgelost door een abstracte laag te creëren waarmee gebruikers elk digitaal activa, fiat-valuta of een andere waarde kunnen verzenden en ontvangen. Deze abstracte laag zou later de eerdergenoemde Interledger worden, dat nu 100% klaar voor gebruik is.

Nu Interledger klaar voor gebruik is, is er een nieuwe versie van Codius beschikbaar om te downloaden van GitHub. Het team van Ripple deed eerder vandaag de aankondiging op Medium.

Veel ontwikkelaars namen contact op met Ripple over de uitdagingen waarmee ze te maken hadden tijdens het gebruikt van het Ethereum-platform, zoals hoge transactiekosten, hoge latency, ingewikkelde programmeermodellen en een gebrek aan schaalbaarheid. Codius lost deze problemen op door programmeren met in traditionele programmeertalen zoals C++, Java, JavaScript, C#, mogelijk te maken.

Josh Williams, een ondernemer en investeerder in de gaming-scene (Unity, Zynga, Kabam), werd door het team van Ripple gevraagd over wat hij van Codius vond. Hij zei hierover het volgende:

“Krachtige, schaalbare gedecentraliseerde computing en smart contracts in combinatie met gedistribueerde ledgers zijn essentieel voor elke branche die blockchains wil gebruiken. De behoefte is vooral acuut voor zeer interactieve, real-time, massamarkten zoals games. Teams van games en elders bouwen voort op Ethereum en lopen tegen de kosten en schaalbaarheidsproblemen aan die we allemaal wel kennen. Codius heeft een groot potentieel in het aanpakken van deze zorgen en we willen er graag mee werken.”

Codius zal blockchain-technologie meer mainstream maken door de uitdaging van interoperabiliteit van blockchains op te lossen. Met Codius en Interledger kunnen blockchains op een wrijvingsloze manier communiceren en activa tussen hen overbrengen.

Met de bovenstaande verklaring kunnen we concluderen dat Smart Contracts nooit meer hetzelfde zullen zijn als Codius terugkeert in de smart contract-arena. Huidige zwaargewichten en nieuwkomers in deze ‘arena’ zijn Ethereum (ETH), Stellar (XLM), Tron (TRX), EOS (EOS), VeChain (VEN), Zilliqa (ZIL), om er maar een paar te noemen.

Bron: Ethereumworldnews

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.