Sinds Verge [XVG] zijn samenwerking met Pornhub heeft aangekondigd, werd het een populair onderwerp van discussie in de Verge-gemeenschap. Het partnerschap bracht een breuk in de gemeenschap met één partij die Verge steunde en de andere die fel tegen de samenwerking was. Onlangs kreeg Verge [XVG] voor de tweede keer te maken met een 51% -aanval die leidde tot onrust op de markt.

De 51% -aanval waarmee Verge de afgelopen dagen geconfronteerd werd, leidde ertoe dat mensen geloofden dat de Verge Devs niets deden tijdens de eerste keer dat het werd aangevallen, maar het voorval gewoon verdoezelde door partnerschappen na partnerschappen aan te kondigen en de aandacht van de gemeenschap daarop te richten.

De aanvaller misbruikte een kwetsbare code en manipuleerde deze om valse timestamps in te stellen op de Verge-blockchain. De aanvaller had volledige controle over twee algoritmen van de vijf. Dit leidde tot 35 miljoen gestolen XVG, omdat de multi-algoritme benadering werd gebruikt voor de mining van block 2155850 en 2206272.

De eerste keer dat de aanval plaatsvond, ging bijna 20 miljoen XVG verloren voor de miners en de tweede aanval gebeurde met behulp van dezelfde techniek. De tweede aanval leidde tot een conflict tussen Verge Currency en Charlie Lee, de maker van Litecoin en als gevolg vond een debat plaats op Twitter, waar beide partijen de ander zwart probeerden te maken.

Charlie Lee tweette:

“Verge mining wordt opnieuw geëxploiteerd. Iemand heeft een 51% aanval gedaan en het Verge-netwerk opnieuw overgenomen. PornHub-transacties worden teruggedraaid!”

Waarna Verge zei dat hij ‘echt slim’ was door de crypto te bashen die partner is van een bedrijf dat een NDA zou kunnen hebben met Litecoin.

De discussie eindigde met Charlie Lee die zei dat wat er ook is gebeurd of zou kunnen gebeuren, hem niet zal beletten de waarheid te zeggen.

Verge is begonnen met het werken aan een nood-hard fork om dit probleem op te lossen, maar de meeste leden van de community lijken het niet eens te zijn met deze stap, en beweren dat dit alleen het probleem voor de korte termijn oplost en niet kan worden gebruikt als oplossing voor de. lange termijn.

Bovendien blijft de Verge Community op Reddit beweren dat de code van de Verge [XVG] nog steeds kan worden misbruikt,  ondanks de poging van de Verge Dev’s om het te repareren.

MattOmatic50 zegt:

“De man is een complete amateur. De tests in de codebase zijn VIER maanden niet bijgewerkt !! Dus hij probeert kritieke fouten te verhelpen, maar geen tests bij te werken en uit te voeren, waarschijnlijk omdat alle tests gekopieerd zijn van andere codebases en hij niet begrijpt hoe ze moeten worden gewijzigd. Voor niet-codeerders vormen unit tests een absoluut essentieel onderdeel van de productiecode. De unit tests worden uitgevoerd na het wijzigen van de code om ervoor te zorgen dat je niet iets anders hebt kapotgemaakt of dat he nieuwe code ook echt werkt.”

CarsonS9, een gebruiker van Reddit zegt:

“Waarom heet hij op dit moment een” Dev “? lol noem hem gewoon de CSO – Chief Scam Officer … .dude heeft duidelijk geen idee over de ontwikkeling van blockchain. De code is duidelijk het resultaat van kopiëren en plakken “

Lord Garrius, een redditor zegt:

“Ten eerste: Verge is oplichterij. Ten tweede: eerlijk gezegd, als je geen programmeur bent, hou gewoon je kop met je ‘hij had 48 uur nodig, wat een shitty dev’ bullshit. Je laat zien hoe verdomd onwetend en naïef je bent. Soms kan het vinden van een fout dagen duren en kan de fout één verkeerde letter zijn. Zo werkt code. Iedereen zonder enig idee hoe deze technologie werkt, verdient het om je geld in crypto te verliezen “

MobBarin, antwoorden:

“De bug en de oorzaak was al 2 maanden bekend. Hij wist zelfs welke code hij moest veranderen. Dit werd hem al meerdere keren verteld. Hij was te dom om het te repareren en in plaats daarvan heeft hij alleen een pleister gebruikt.”

MobBarin voegt verder toe aan de discussie die spreekt over het oplossen van de bug door gewoon iemand anders aan te nemen:

“Ja ja ‘community coin’. Ze huren niemand in, maar betalen wel voor advertenties op pornhub. Ik denk dat we allemaal weten waar hun prioriteiten liggen.”

Volgens CoinMarketCap handelt Verge [XVG] momenteel tegen de $0,042, met een marktkapitalisatie van $630 miljoen en een significante stijging van meer dan 4% in de afgelopen 24 uur. De cryptocurrency is sinds de aanval naar de 32e positie gedoken.

Bron: Ambtcrypto

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.