Stellar (XLM) is een unieke cryptocurrency omdat het geen ‘echte concurrentie’ heeft. Sommigen beschouwen Ripple (XRP) als zijn rivaal, maar dat is niet waar. Ripple is een internationaal betalingsplatform dat financiële instellingen als klanten heeft, terwijl Stellar (XLM) een peer-to-peer betalingsplatform is, dat de middelste partij overbodig wil maken om gebruikers in staat te stellen waarde uit te wisselen zonder tussenkomst van derden. Daarnaast is Stellar (XLM) ook een smart contract-platform voor ICO’s. De onlangs uitgevoerde Mobius ICO op Stellar (XLM) was de eerste in zijn soort en bleek een groot succes te zijn.

Terwijl Ethereum (ETH), EOS (EOS) en Cardano (ADA) vechten om het beste smart contract-platform te worden, heeft Stellar (XLM) geen concurrentie in wat het al doet. Dit blockchain-project loopt twee stappen voor op de rest door meer te zijn dan alleen een smart contract-platform. Het betekent dat Stellar (XLM) meer ruimte heeft om zichzelf te bewijzen in zijn voorgedefinieerde markt, maar ook dat het zich, samen met IBM, in de toekomst aan zaken als smart contracts kan wagen.

Stellar (XLM) zal naar verwachting ook deals sluiten met een aantal centrale banken die de Stellar Blockchain zouden kunnen gebruiken wanneer Stellar haar eigen cryptocurrencies heeft. De kans dat dergelijke instellingen de Stellar Blockchain zouden gebruiken is groot aangezien Stellar (XLM) een van de best presterende blockchains heeft in termen van schaalbaarheid en snelheid. Het wordt ook volledig ondersteund door IBM, dat al een fintech-leverancier is van apparatuur en software voor de meeste van deze centrale banken en andere financiële instellingen. Stellar (XLM) heeft al grote bekendheid vergaard onder de liefhebbers van cryptocurrency. De game changer zou brede adoptie van de techniek zijn door financiële instellingen en grote bedrijven zijn. Stellar (XLM) wil ook samenwerken met de Melina Gates Foundation om armoede over de hele wereld op te lossen. Stellar (XLM) biedt ook een in-house crypto-beurs voor beleggers die een meer vertrouwde bron willen om hun Stellar Lumens (XLM) tokens te kopen.

Stellar (XLM) heeft ongelooflijke sterkte ten opzichte van de Amerikaanse dollar getoond door herhaaldelijk uit twee falling wedges te breken, om vervolgens een stabiele opwaartse beweging te handhaven. De prijs is momenteel $0,29 en heeft moeite om de psychologische barrière van $0,30 te halen. Stellar (XLM) staat momenteel ver onder het hoogste niveau ooit van $1, een prijs die begin januari dit jaar werd bereikt. Stellar (XLM) is goed blijven handelen tegen Bitcoin (BTC). Sinds het begin van 2018 handelt de prijs in een driehoek tegen Bitcoin (BTC) en moet deze er nog steeds boven of onder uitbreken. De prijs heeft herhaaldelijk een supportlijn gevonden aan de onderkant van de driehoek, die ook als lange termijn support fungeert. Momenteel wordt verwacht dat de prijs opnieuw de bovenkant van de driehoek zal testen, maar deze zal dan hoogstwaarschijnlijk daar ook uitbreken. De prijs zal een beslissende fase bereiken vóór augustus 2018. Voor die tijd zou er een uitbraak moeten zijn aan de bovenkant van de driehoek, waarna het verder zal stijgen naar de eerder behaalde waarde van 6.788 satoshis.

Bron: Cryptodaily

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.