Tether USDT Crypto Stablecoins Gemini Bahams Deltec Bank Trust Limited Altcoin Dollar

Stablecoin-uitgever Tether Limited bevestigde donderdag dat het nu bij de bank Deltec Bank and Trust Limited zit. De bank is gevestigd op de Bahama’s. Daarnaast publiceerde Tether een brief, afkomstig van de bank als bewijs van haar reserves.

Het bedrijf achter de controversiële Tether (USDT) stablecoin ligt al langer onder vuur. Er heerst bezorgdheid rond de fiat-holdings van het bedrijf. Die holdings zouden niet voldoende zijn om de tokens in omloop volledig te ondersteunen. Er zijn al wekenlang geruchten rondom de samenwerking tussen Tether en Deltec, maar die samenwerking werd niet bevestigd.

“Deltec accepteerde ons als klant na hun due diligence-onderzoek van ons bedrijf,” zei Tether in een blogpost. Het ging verder met te zeggen dat:

“Dit omvatte met name een analyse van onze nalevingsprocessen, beleid en procedures en een volledige background-check van de aandeelhouders. Daarnaast werden de begunstigden en functionarissen van ons bedrijf, en ons vermogen om de USD-peg op elk moment te behouden onderzocht.”

Brief zonder naam

Als bewijs van haar banksaldo publiceerde Tether op 1 november een brief. Die brief zou afkomstig zijn van Deltec. In de brief werd het saldo op Tether’s rekening getoond: “Het saldo op uw rekening bij onze bank was op 31 oktober US$1.831.322.828”.

Echter vermeldde de bank geen naam op de brief. Daarnaast ziet de handtekening er ook nog eens zeer eenvoudig uit. Verder bevatte de brief twee opmerkelijke kanttekeningen: de brief werd verstrekt “zonder aansprakelijkheid voor” de bank, haar aandeelhouders, directeuren, werknemers of functionarissen; en de brief is “uitsluitend gebaseerd op de informatie die momenteel in ons bezit is.”

Deltec zal Tether voortdurend blijven beoordelen”, zei het bedrijf.

De bank weigerde eerder om de relatie met Tether te bevestigen toen de bank ernaar werd gevraagd. In een e-mail van 18 oktober vertelde een vertegenwoordiger aan CoinDesk: “Vanwege de geldende wetgeving en ons eigen privacybeleid, kunnen we niet zeggen of een entiteit wel of geen klant van de bank is.”

De vertegenwoordiger voegde hieraan toe: “We kunnen echter stellen dat Deltec alle klantrelaties uitvoert op een manier die volledig voldoet aan alle toepasselijke voorschriften. Ze zijn in overeenstemming met ons interne beleid met betrekking tot veiligheid en degelijk risicobeheer.”

Deltec en Tether waren niet bereikbaar voor commentaar.

Nog steeds geen audit

De bankbrief is de meest recente poging van Tether om de markt gerust te stellen over haar reserves zonder een audit. Het bedrijf zegt dat een audit “niet verkrijgbaar” is. Net als de brief van Deltec kwamen de eerdere garanties van derden met kanttekeningen.

Tether liet eerder een advocatenkantoor haar banksaldo controleren. In juni zei het bedrijf – Freeh Sporkin & Sullivan, LLP – dat het “zelfverzekerd” was dat Tether meer geld op zijn rekening had staan ​​dan dat er op een dag aan tokens in omloop waren.

Het advocatenkantoor zei echter dat zijn rapport “niet bedoeld was om zekerheid te bieden”.

Eerder meldde een voorlopig rapport van auditkantoor Friedman LLP, uitgegeven in september 2017, dat het bedrijf ten minste $440 miljoen had. Waarmee het op dat moment alle tokens in omloop kon ondersteunen.

Echter werden de namen van de banken gecensureerd, en deed Friedman nooit een volledige audit. Tether staakte de samenwerking met het bedrijf namelijk in januari.

Tether heeft de afgelopen maand een groot aantal USDT-tokens uit de circulatie gehaald. Dit deed het nadat de stablecoin zijn link met de dollar verloor. Ongeveer 930 miljoen USDT tokens, die in theorie 930 miljoen dollar vertegenwoordigen, zijn sinds 14 oktober uit de circulatie genomen.

Vanaf woensdag waren er minder dan 1,8 miljard tokens in omloop. USDT is volgens CoinMarketCap op het moment $0.987427 waard.

BRONCoindesk
Timo is stagiair bij Bitned. Hij assisteert het nieuws-team en monitort opkomende ontwikkelingen in blockchain-technologie. Timo kocht in 2016 zijn eerste Bitcoin, maar heeft hier verder nooit mee gehandeld. Hij heeft momenteel geen waarde in alternatieve cryptovaluta's of nieuwe projecten.