De Texas Securities Board (SSB) heeft een netwerk van aan crypto gerelateerde bedrijven gesommeerd te stoppen met hun werkzaamheden, aldus de SSB in een officiële verklaring op 12 juli.

SSC-commissaris Travis J. Iles nam op 11 juli noodmaatregelen en schortte een groep crypto-gerelateerde bedrijven op die naar verluidt frauduleuze crypto-investeringen aan inwoners van de staat Texas aangeboden hebben. Volgens het bevel moeten de bedrijven onmiddellijk stoppen met het aanbieden van effecten in Texas tot de effecten zijn geregistreerd of vrijgesteld.

Het bevel heeft onder andere betrekking op een netwerk van drie bedrijven uit Utah; Mintage Mining LLC, Symatri LLC en NUI Social. Volgens de verklaring van de SSB biedt Mintage Mining illegale en frauduleuze investeringen in cryptocurrency-mining aan. Symatri geeft een nieuw gelanceerde crypto uit met de naam Kala en biedt beleggers de mogelijkheid om Kala-mining-apparatuur te kopen. NUI Social, aangeprezen als een multi-level marketing bedrijf met meer dan 300.000 leden in 140 landen, werft individuen voor de investeringen in cryptocurrency.

Het bevel vermeldt ook BC Holdings and Investments, die naar verluidt betrokken is bij de verkoop van crypto mining-investeringen aangeboden door Mintage Mining, evenals het in Houston gevestigde Wyatt McCullough en William Douglas Whetsell, die zijn aangesloten bij NUI Social.

Het bevel haalt schendingen van de Texas Securities Act aan, en beweert dat de bedrijven “bedrieglijke claims aan het publiek hebben gemaakt”, zoals het beloven van “buitengewone rendementen” van maximaal 250 procent per jaar en beweringen dat de bedrijven de beleggingen aanbieden in overeenstemming met de effectenwetgeving. Ook staat er in het bevel dat Symatri geen details over het Kala-token openbaar heeft gemaakt en geen informatie heeft gegeven over de risico’s van crypto-investeringen.

Eerder deze week bracht de SSB een rapport uit over haar prestaties van het afgelopen halfjaar, waarin bijvoorbeeld de bescherming voor “investeerders van frauduleuze cryptovaluta-gerelateerde beleggingsproducten.” werd aangehaald. De SSB was in 2017 “de eerste overheidsinstantie voor effectenregulering om een ​​administratief bevel uit te vaardigen” tegen illegale crypto-gerelateerde bedrijven. SSB-onderzoeken naar crypto-gerelateerde investeringen hebben geleid tot “bijna 40 voltooide, of nog in behandeling zijnde handhavingsacties”.

In februari heeft de SSB een zelfde soort bevel gegeven aan Leadinvest.com, op basis van een gebrekkige informatievoorziening over het bedrijf. In januari gaf de SSB een vergelijkbare order tegen het beruchte scam-project Bitconnect voor het verkopen van effecten zonder vergunning.

Bron: Cointelegraph

 

Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.