InstaReM, een in Singapore gevestigd Fintech-bedrijf, en BeeTech, een FX-provider die diensten levert in Latijns-Amerika, werken samen met Ripple. Ze willen een nieuw betalingscorridor tussen Zuidoost-Azië en Latijns-Amerika maken.

Met behulp van de xCurrent- en de xVia-producten van Ripple willen de banken realtime internationale betalingsstromen aanbieden.

Het xCurrent-product biedt ook end-to-end tracking-oplossingen voor transacties, terwijl het banken de mogelijkheid biedt om elkaar in realtime te berichten. Het product bevat ook een rulebook ontwikkeld door Ripple en de RippleNet Advisory Board om wettelijke duidelijkheid en consistentie te garanderen.

Het xVia-product maakt een standaardinterface mogelijk voor betalingen via verschillende netwerken. Hiermee kunnen gebruikers betalingen wereldwijd verzenden met transparantie.

Dankzij deze samenwerking kunnen InstaReM-klanten realtime betalingen naar Zuid-Amerika verzenden. Het biedt BeeTech-gebruikers ook toegang tot instant-betaaldiensten op de 60 markten beheerd door InstaReM met behulp van xVia.

Prajit Nanu, CEO van InstaReM, zei:

“De connectiviteit die het innovatieve blockchain-netwerk van Ripple biedt, stelt ons in staat om onze klanten – inclusief bedrijven en kleine bedrijven – snelle en probleemloze betalingen aan te bieden op de markten van BeeTech.”

Gebruiker Jimmyttay op Reddit was verrast door de bedrijven die xCurrent gebruikten, en zei:

“Ik snap nog steeds niet waarom Ripple niet in het contract opneemt dat banken en FI’s die momenteel Xcurrent gebruiken, over MOETEN stappen naar Xrapid na 6 maanden gebruik van Xcurrent? Waarom zou je ze een keuze geven?”

Gebruiker Vengefulseven antwoordde:

“Omdat dat geen goede zaak is. Het is beter om ze tot hun eigen conclusie te laten komen.”

Bron: Ambtcrypto

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.