Naast het feit dat Tron (TRX) eerder tijdens de voorbereiding op de MainNet-lancering vermeldde dat het een grote concurrent van Ethereum zal worden, zei de oprichter van Tron, Justin Sun vandaag in een tweet dat Tron beter is dan Ethereum, en gaf daarvoor zeven belangrijke redenen.

“Waarom #TRON beter is dan #ETH: 1. 2000TPS versus 25TPS 2. Popular sovereignty of token versus autoritaire regels 3. 100M Dapp-gebruikers vs. duizenden 4. Geen kosten versus hoge kosten 5. Coin burn vs. Geen coin burn 6. $2B bonus vs. nul 7. Hoge schaalbaarheid versus Slechte schaalbaarheid #TRX $TRX,” aldus Justin Sun.

Justin Sun noemde enkele belangrijke punten:

Transactiesnelheid.

Op de schaal van transactiesnelheid werd Tron zeer geprezen door de oprichter omdat het ongeveer 2000 transacties per seconde kan verwerken. Terwijl Ethereum daar ver achter zit, met slechts 25 transacties per seconde.

Gemeenschapsbestuur.

Tron wordt beschouwd als een cryptocurrency die gebruik maakt van “Popular sovereignty of tokenals het om de macht van de community gaat. Ondertussen maakt Ethereum gebruik van “autoritaire regels”. Als gevolg van het Super Representative Election Idea, gebruikt door Tron, hebben analisten gezegd dat de cryptocoin werkt aan volledige decentralisatie door de beslissing over wie de macht heeft aan de gemeenschap over te laten.

Aantal DApp-gebruikers

In deze sectie, volgens de tweet, werd Tron geclassificeerd als een zwaargewicht kampioen omdat het bijna 100 miljoen dApp-gebruikers heeft, en ze zijn van plan om tegen het derde kwartaal van dit jaar nog meer gebruikers te hebben. In tegenstelling tot Ethereum, die slechts een paar duizend DApp-gebruikers heeft.

Transactiekosten

Waar velen cryptocurrency omarmen omdat je er geld me kan versturen tegen lage kosten, neemt Tron het voortouw ten op zichte van Ethereum. Tron rekent lage kosten, terwijl Ethereum enorme kosten in rekening brengt aan de gebruikers van het netwerk.

Coinburn.

Wanneer het om coinburn gaat, heeft Tron coinburn voor het maken van digitale assets, het overdragen van een token naar een nieuwe account en meer. Ethereum heeft dat niet.

Beloningen.

Justin Sun zei in zijn tweet dat Tron 2 miljard dollar heeft gereserveerd als een bonus voor ontwikkelaars, een bedrag dat goed genoeg is om mensen te verleiden en aan te trekken. Ethereum heeft geen bedrag toegewezen als bonus voor ontwikkelaars.

Schaalbaarheid.

Ten slotte kan Tron op het gebied van schaalbaarheid niet worden vergeleken met Ethereum vanwege het niveau van verfijning van de altcoin. Ethereum heeft een zeer slechte schaalbaarheid, terwijl de schaalbaarheid van Tron erg hoog is.

Ondanks het feit dat Ethereum de op één na grootste altcoin ter wereld is en dat het wordt ondersteund en gefinancierd door grote beroemdheden, zijn velen van mening dat de altcoin zijn succes vooral uit de projecten in zijn ERC20-ecosysteem haalt.

Wanneer men naar de waarde en soevereiniteit van Tron kijkt, vooral als een entiteit op het Ethereum-netwerk, zijn waarnemers van mening dat de altcoin zich staande zal weten te houden wanneer het naar zijn zelfontwikkelde ecosysteem migreert.

Bron: https://ethereumworldnews.com/justin-sun-states-7-reasons-tron-trx-supersedes-ethereum-eth/

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.