China Hack Crypto Bitcoin BTC

Het lijkt erop dat Verge opnieuw is gehackt, amper een maand na de vorige aanval. Volgens berichten die op online cryptoforums verschijnen lijken de aanvallers vrijwel dezelfde tactiek te hebben gebruikt.

Hacker gebruikte aangepaste versie van vorige aanvalsvector

Volgens Bitcointalk-gebruiker “Ocminer” heeft de aanvaller een aangepaste versie van de aanvalsvector van vorige maand gebruikt om de blockchain te vervalsen. In plaats van één algoritme, gebruikte de hacker twee algoritmen om de grote Verge-chain te forken, waarbij hij alle blockbeloningen claimde en daarmee miljoenen XVG-tokens verdiende. Ocminer wees op de exploit toen deze vorige maand door hackers werd gebruikt.

Zoals te zien is in de bovenstaande afbeelding, zijn zowel scrypt- als lyra2re-algoritmen ingesteld op hetzelfde infinitesimal-moeilijkheidsniveau. Elk ervan werd door elkaar gebruikt om de tijdstempels van transactieblokken te manipuleren, waardoor de hacker in staat was om in wezen 25 blokken per minuut te “produceren”, wat neerkomt op 18.250 XVG ($950) per minuut. Volgens Reddit-gebruiker u/Flenst lijkt de aanval voorbij. Het bericht van Flenst luidt:

“Het lijkt erop dat de aanval voorbij is, 35.000.000 XVG werden binnen een paar uur gegenereerd. Maar dit betekent ook dat er nog steeds geen oplossing is. Ondertussen is de enige officiële info die er is ‘mining pools zijn geDDoS’d’.”

Tegen de huidige XVG-prijs heeft de hacker ongeveer $ 1,8 miljoen gestolen.

Verge lijkt geen oplossing te hebben op het 51% hackprobleem

Nu de hack van vandaag snel na de vorige hack kwam, blijft de vraag: “Is Verge veilig?” bestaan. Toen Ocminer de crypto-community op de hoogte stelde van de hack van vorige maand, probeerde de ontwikkelaar van Verge in eerste instantie de claims te verwerpen. Ze legden later een verklaring af op Twitter waarin de hack werd erkend maar noemden het een “kleine hash-aanval”. Op het moment van schrijven is het enige antwoord van Verge een tweet die zegt dat sommige mining pools worden geDDoS’t.

Het heersende verhaal op dit moment is dat Verge de problemen met zijn netwerk niet heeft opgelost. Het feit dat hackers in wezen dezelfde exploitprotocollen kunnen gebruiken om een 51% -aanval te doen, is reden tot zorg voor veel XVG-enthousiastelingen.

Bron: Bitcoinist

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.