Coinbase OTC Custody Identity Exchange Bundle Bundel Handel BTC ETH ETC ADA XRP Bitcoin

EOS (EOS) en Ripple (XRP) zijn beide populaire cryptocurrencies met een groot aantal volgers in de crypto-community. Onlangs, toen Coinbase aankondigde dat het Ethereum Classic (ETC) gaat aanbieden, vonden EOS (EOS) en Ripple (XRP) fans snel hun weg naar Twitter en andere social-mediaplatforms om hun teleurstelling over dit besluit te uiten. Blijkbaar willen veel beleggers van EOS (EOS) en Ripple (XRP) dat Coinbase beide crypto’s vermeldt, rekening houdend met de crypto-belangen in de gemeenschap.

Wat veel van deze investeerders echter niet weten en waarvan Coinbase wel weet, is dat Ripple en Block.one goed presterende bedrijven met veel potentieel kunnen zijn, maar beleggen in XRP of EOS (tokens) is niet hetzelfde als beleggen in Ripple of Block.one (bedrijven). Dit is ook de reden waarom dit hele debat over welke tokens effecten zijn en welke niet, zeer belangrijk is. Dat is ook de reden dat Coinbase tot nu toe noch EOS (EOS) noch Ripple (XRP) heeft toegevoegd.

Sommige beleggers geloven nog steeds dat Coinbase in de toekomst mogelijk EOS (EOS) en Ripple (XRP) zal toevoegen, maar het meest waarschijnlijke scenario is dat dit misschien wel nooit zal gebeuren. De meest plausibele verklaring hiervan is dat Coinbase alleen geïnteresseerd is in het vermelden van crypto’s die niet direct ten goede komen aan een bepaalde entiteit. Bijvoorbeeld, het toevoegen van Bitcoin (BTC) of Ethereum Classic (ETC) komt niet ten goede aan een bedrijf, terwijl het toevoegen van Ripple (XRP) of EOS (EOS) gunstig zou zijn voor respectievelijk Ripple en Block.one. Dit druist in tegen de kernprincipes van decentralisatie, iets wat crypto-pioniers als Brian Armstrong (CEO van Coinbase) erg belangrijk vinden.

Afgezien van een principiële houding, kan Coinbase mogelijk niet in staat zijn om EOS (EOS) en Ripple (XRP) te gebruiken, ook al zouden ze het willen. Recente regelgevingsprocedures Ripple en Coinbase hebben het nog belangrijker gemaakt welk soort crypto-activa ze toe kunnen voegen en hoe ze deze toe kunnen voegen. De SEC zal waarschijnlijk niet snel een strikt vonnis tegen Ripple (XRP) of EOS (EOS) bekendmaken, maar het feit blijft bestaan ​​dat recente gebeurtenissen een aantal belangrijke alarm hebben doen rinkelen voor beide cryptocurrencies en institutionele beleggers zullen daarover vragen hebben, vooral als ze op zoek zijn naar lange termijn investeringen.

Wat betreft retailbeleggers zijn de meeste van hen nieuwe investeerders die geen idee hebben wat een effect is of dat beleggen in Ripple of XRP niet hetzelfde is. Ze zullen dus hoogstwaarschijnlijk de hype volgen en blijven investeren in XRP omdat ze denken dat het veel te goedkoop is voor $0,54 en uiteindelijk op $20.000 zou kunnen eindigen, zoals Bitcoin (BTC). Sommigen vinden het misschien moeilijk te geloven, maar de meeste crypto-discussieplatforms zitten vol met nieuwe investeerders met een soortgelijke denkwijze. We kunnen veronderstellen dat veel van hen zouden springen als Ripple (XRP) of EOS (EOS) op Coinbase zou worden vermeld. Het zou dan resulteren in een grote prijspiek gevolgd door een dump van deze ‘nutteloze’ tokens door slim geld. Aan het einde van de dag zullen reguliere beleggers geld verliezen door deze pump and dump en zal Coinbase geconfronteerd worden met een hoop rechtszaken.

Bron: Cryptodaily

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.