De afgelopen weken was EOS een van de meest besproken cryptocurrencies op de markt. Ondanks een prijsdaling gedurende het weekend, blijft EOS het op vier na grootste digitale fiche van de totale marktkapitalisatie, met een totale waarde van iets minder dan $10 miljard. Het nieuwe token en ecosysteem heeft een revolutie teweeggebracht in de decentralisatie; ook al discussiëren beleggers over hoe het EOS-systeem te onderhouden en te laten groeien, heeft de crypto enorme hoeveelheden hype en anticipatie gegenereerd. Een van de belangrijkste vragen van veel beleggers is hoe hoog EOS kan vliegen. Zal het in staat zijn om oude leiders in de cryptocurrency-markt in te halen, zoals rimpel of ethereum?

EOS’ unieke voordeel

EOS is een gedecentraliseerd, Smart contractplatform dat zichzelf heeft gepresenteerd als een oplossing voor vele reeds bestaande gebreken in blockchaintechnologie. Met een blockchain-verificatiealgoritme dat transacties met een snelheid van 100.000 per seconde kan ondersteunen, kan EOS worden uitgerust om op schaal te groeien met een snelheid die niet is gehaald door eerdere blockchain-netwerken. In combinatie met de claim van niet-bestaande transactiekosten, is het gemakkelijk te begrijpen waarom EOS zoveel aandacht heeft gekregen.

Vooruitzichten van EOS ten opzichte van andere cryptocurrencies

Analisten hebben gespeculeerd dat EOS mogelijk in staat is om toonaangevende digitale valuta’s te overtreffen dankzij haar netwerk. Het is vaak vergeleken met ethereum, omdat het zich ook richt op dapps en smart contracts. Sommige externe bedrijven hebben al op EOS ingezet om de nieuwe leider in dit opzicht te worden; Bitfinex, het cryptocurrency-beurssplatform, kondigde eerder in het jaar aan dat het een gedecentraliseerde beurzen zal opzetten op basis van de EOS-blockchain, bekend als EOSfinex. Bitfinex CEO J.L. Van Der Velde legde uit dat zijn bedrijf hoopte “gebruik te maken van EOS.io om het gebied van hoogwaardige en betrouwbare on-chain exchange verder te bevorderen”, aldus Global Coin Report.

Voorlopig heeft EOS wat lanceer- en groeipijnen meegemaakt. Voorstanders geloven echter dat het nieuwe cryptocurrency-ecosysteem nog maar net op gang komt en dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Terwijl EOS door het startproces navigeert, zal de rest van de cryptocurrency-wereld zien hoe ver EOS kan klimmen.

Bron: Investopedia

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.