Mt Gox Schuldeisers Exchange Faillissement Crypto Bitcoin BTC

Het lot van Bitcoin ETF wordt op 10 augustus eindelijk beslist. Momenteel vraagt de SEC om commentaar op de notering en de verhandeling van Bitcoin ETF, geïntroduceerd door VanEck SolidX Bitcoin Trust, die zich uitsluitend richt op geaccrediteerde beleggers.

De voorgestelde datum door de SEC om zijn beslissing te geven is 10 augustus, wat ook zal het lot van cryptocurrencies in het algemeen zal bepalen, en of er dus miljarden dollars naar de crypto-markt zullen worden gepompt.

 

Bitcoin ETF door VanEck & SolidX: SEC op zoek naar commentaren

Een paar dagen geleden opende de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de CBOE ETF waar openbare commentaren ingediend kunnen worden, wat naar alle waarschijnlijkheid op 10 augustus wordt afgerond.

Op de officiële website van de SEC staat “Comments on Cboe BZX Rulemaking” met betrekking tot de “Kennisgeving van indiening van voorgestelde regelwijziging voor het noteren en handelen SolidX Bitcoin-aandelen uitgegeven door de VanEck SolidX Bitcoin Trust”.

Dit voorstel vraagt ​​om de notering en verhandeling van een op bitcoin gebaseerd SolidX exchange-traded fund (ETF), waarin staat dat het alleen in bitcoin zal beleggen. SolidX en VanEck kwamen hier begin juni voor samen. Het was niet hun eerste, maar derde poging om een ​​bitcoin-investeringsproject op te zetten.

Volgens de CEO Jan van Eck:

“Wij zijn van mening dat we samen iets bouwen dat beter is dan andere constructies die momenteel door het regelgevingsproces komen. Een degelijk geconstrueerde, fysiek gesteunde bitcoin ETF zal worden ontworpen om blootstelling aan de prijs van bitcoin te bieden, en een verzekeringscomponent zal aandeelhouders helpen beschermen tegen de operationele risico’s van sourcing en het houden van bitcoin.”

Bovendien zal één aandeel ruwweg gelijk zijn aan ongeveer 25 bitcoin, wat betekent dat het is gemaakt voor de geaccrediteerde beleggers.

 

Triljoen dollar wacht om de hoek

Nu vraagt ​​de SEC om commentaar van geïnteresseerde mensen. In het verleden hebben verschillende bedrijven geprobeerd Bitcoin ETF’s te vermelden, maar het mocht niet baten. De zorgen over de hoge volatiliteit van de markt samen met de liquiditeit zijn de belangrijkste redenen voor de terughoudendheid van de autoriteiten om ze toe te staan.

Uit de bronnen is gebleken dat 10 augustus de voorgestelde datum is waarop de SEC zijn beslissing zal nemen over de toekomst van deze Bitcoin ETF en indirect de gehele cryptocurrency-markt.

De applicatie van een Bitcoin ETF door een bedrijf uit Wall Street is op zichzelf al een enorme stap die een duidelijke indicatie geeft van een enorme hoeveelheid geld die in de crypto-markt stroomt. Omdat deze ETF alleen voor geaccrediteerde beleggers zijn, betekent hun toetreding ook dat er veel geld binnenkomt.

Als SEC zijn goedkeuring voor de ETF’s geeft, zou dit een indirect groen licht betekenen voor reguliere investeringen in altcoins. Dit zou uiteindelijk triljoenen naar de crypto-markt kunnen brengen.

Hoewel er geen garantie is voor de incidenten op de crypto-markt, als we op deze datum groen licht zien, zouden grote beleggers via deze extra activa de markt in kunnen springen.

Bron: https://coingape.com/bitcoin-etf-august-10th-revival-of-bitcoin-price/

 

Timo is stagiair bij Bitned. Hij assisteert het nieuws-team en monitort opkomende ontwikkelingen in blockchain-technologie. Timo kocht in 2016 zijn eerste Bitcoin, maar heeft hier verder nooit mee gehandeld. Hij heeft momenteel geen waarde in alternatieve cryptovaluta's of nieuwe projecten.