Abra Bitcoin BTC Activa Aandelen ETF Wallet Blockchain

De wallet Abra heeft aangekondigd dat klanten vanaf nu kunnen investeren in traditionele aandelen en ETF’s met behulp van Bitcoin. Dit kondigde het bedrijf op 6 februari aan in een officiële persverklaring.

Gebruikers van Abra kunnen vanaf nu investeren in de aandelen van bijvoorbeeld Apple, Google en Amazon. Maar ook beleggen in fondsen zoals de S&P 500 en commodities zoals de SPDR Gold Trust behoren tot de opties. Abra wisselt de BTC automatisch om voor de lokale fiat valuta voor de aanschaf van de traditionele activa.

In totaal kunnen klanten in 155 landen investeren in 50 traditionele activa. Klanten kunnen daarnaast gedurende 2019 kosteloos beleggen wanneer ze Bitcoin gebruiken. De mogelijkheid om kosteloos te beleggen is onderdeel van een campagne van Abra waarvoor gebruikers zich nu kunnen aanmelden.

Abra verdient uiteindelijk door een percentage van de spread in rekening te brengen. De spread is het verschil tussen de laagste en hoogste waarde wanneer de crypto wordt omgewisseld tijdens het investeren. De mogelijkheid om in aandelen te beleggen met Bitcoin is gebaseerd op het Crypto Collateralized Contracts-model. Dit model maakt het mogelijk om in traditionele activa te investeren met onder andere Bitcoin en smart contracts.

Net als met bitcoins kunnen beleggers een kleine fractie van een aandeel of ETF bezitten. Daarmee is beleggen ook voor kleinere beleggers interessant, aangezien dat de drempel om toe te kunnen treden tot de aandelenmarkt verlaagt. Hiermee biedt het in principe dezelfde opties als bekende traditionele aandelen brokers zoals Plus500, maar met de extra mogelijkheid om met Bitcoin te investeren.

BRONCointelegraph
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.