Abu Dhabi Burj Blockchain UAE Crypto Bitcoin BTC

De Abu Dhabi Securities Exchange (ADX) heeft een document gedeeld over de cryptocurrency en blockchain-infrastructuur voor de uitgifte van digitale assets. Dat meldt het Emirati-nieuwsagentschap WAM op 6 november.

Het document is uitgegeven in samenwerking met de Central Securities Depositories. Met het document tracht de ADX de nodige technische en operationele criteria te identificeren voor het uitgeven van digitale activa en het ondersteunen van financiële instellingen bij het aanbieden van crypto-activa.

Volgens ADX CEO Rashed Al Blooshi blijft de beurs “zijn inspanningen voortzetten. Zo kunnen we de overgang van conventionele activa naar meer versleutelde activa blijven beheren. Ze hebben namelijk een grote en snelle ontwikkeling in de regio meegemaakt”. Al Blooshi schetste ook het belang van verbetering van de marktinfrastructuur en de ontwikkeling van bestuursnormen. Zo wil hij het vertrouwen van beleggers vergroten, en  voorkomen dat de de markt versnippert.

Booshi merkte op dat ADX, als lid van de ISSA Central Securities Depositories Working Group, zal werken aan de verdere ontwikkeling en implementatie van blockchain-projecten.

ICO’s voor de kapitaalmarkten

In oktober zei de nationale effectenregulator van de Verenigde Arabische Emiraten (UAE) dat het van plan is om Initial Coin Offerings (ICO) in 2019 voor de kapitaalmarkten te introduceren. De toezichthouder heeft naar verluidt samen met internationale adviseurs regelgeving opgesteld voor ICO’s. Daarnaast werkten ze samen met de beurzen van Abu Dhabi en Dubai om ICO-handelsplatforms te ontwikkelen.

In september kondigde het hoofd van de financiële toezichthouder van Abu Dhabi aan dat het internationale regulering van cryptocurrency wil. Dat komt omdat verlies en diefstal van cryptocurrency een negatief effect hebben op het imago van de activa. “Deze ruimte moet goed worden gereguleerd. Anders bestaat het risico van financiële criminaliteit”. Aldus Richard Teng, hoofd van de Financial Services Regulatory Authority van de Abu Dhabi Global Market.

BRONCointelegraph
Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.