De CEO van e-commerce gigant Alibaba gaf zijn goedkeuring voor blockchain-technology – maar niet voor Bitcoin.

Tijdens het 2e World Intelligence Congress (WIC 2018) in Tianjin, China, zei Jack Ma: “Ik bestudeer de blockchain al jaren en de blockchain is geen bubbel. Bitcoin is dat wel. ‘

Afgelopen december vertelde Ma aan CNBC dat Bitcoins technologie lastig te begrijpen is en dat hij meer gefocust was op het online betalingsplatform van zijn bedrijf, Alipay. “… mensen vroegen me wat denk je ervan? Ik zei; eerlijk gezegd weet ik er heel weinig van en ben ik helemaal in de war. En zelfs als het werkt, gaan de internationale regels en wetten inzake handel en financiën volledig veranderen. Ik denk niet dat we daar klaar voor zijn. Dus ik denk dat ik me maar op Alipay, IMB, de Amerikaanse dollars en euro’s concentreer.”

In Tianjin was Ma duidelijk over zijn steun voor blockchain en raakte hij geïnteresseerd in het onderzoek van Alibaba naar de technologie, die in het specifiek zijn interesse trok toen hij zich realiseerde hoe krachtig het was als het om privacy gaat en beveiligingsproblemen op te lossen. Alibaba heeft nu meer blockchain-patenten dan welk ander bedrijf ter wereld.

Het 2nd World Intelligence Congress, van 16 tot 18 mei, is gericht op het toelichten van de manier waarop technologie de wereld snel verandert. De primaire focus ligt op AI met een openingspresentatie getiteld “Smart Contract & Blockchain Training”.

Volgens de organisatoren: “We zijn ervan overtuigd dat het komende AI-tijdperk de wereld op een ingrijpende manier zal hervormen en elk aspect van de economie en de samenleving zal transformeren om aan individuele behoeften te voldoen, variërend van productie, financiën, transport, gezondheidszorg, onderwijs, sociale netwerken en diensten. Ondertussen zal AI een belangrijke drijvende kracht worden voor de volgende generatie internet. “

De top wordt georganiseerd door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming, Ministerie van Wetenschap en Technologie, Ministerie van Industrie en Informatietechnologie, Cyberspace Administration van China, Chinese Academie van Wetenschappen, Chinese Academie van Engineering, China Association for Science and Technology en Tianjin Municipal People’s Regering.

Bron: Dailyhodl

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.