BMV bank heeft een samenwerking met Bitex aangekondigd om klanten in staat te stellen internationale betalingen in Bitcoin te voldoen. Ze willen Bitcoin gebruiken als een cryptocurrency met lage kosten die internationaal kan worden overgedragen en gemakkelijk kan worden ingewisseld voor fiat-valuta’s.

Bank stapt van SWIFT over op Bitcoin

BMV zei in een verklaring: “Met de dienst kunt u de kosten verlagen die bij internationale overschrijvingen komen kijken, aangezien er geen internationale banken als tussenpersonen bij de transactie gemoeid zijn. De logistieke oplossing zorgt voor een kortere tijdsbesteding voor het verzenden of ontvangen van overschrijvingen tot een maximum van 24 uur. Bitex heeft een breed netwerk van partners waarmee internationale overschrijvingen naar meer dan 50 landen mogelijk zijn. “

Bitcoin maakt overdracht mogelijk zonder gebruik van derden en vertrouwt niet op derde partijen. In plaats daarvan gebruikt het een netwerk van nodes die transacties valideren en van prikkels om ervoor te zorgen dat het netwerk nauwkeurig werkt. Het maakt ook gebruik van cryptografie, zoals hashfuncties, om ervoor te zorgen dat alleen de persoon die zijn Bitcoin heeft deze kan uitgeven en zodat het netwerk een grootboek kan leveren om de verantwoording te waarborgen.

Bitex is een op blockchain gebaseerde financiële dienstverlener voor zowel particulieren als instellingen. Ze helpen logistieke oplossingen te creëren die betalingen tussen meerdere landen mogelijk maakt. Bitex is zelfregulerend, maar volgt de compliance- en KYC-regels. Ze hebben ook Deloitte-services ingehuurd om audits uit te voeren van zijn bedrijfsactiviteiten.

Britse bank Santander heeft zijn intrede in het blockchain-ecosysteem voortgezet door hun nieuwe app One Pay FX in april aan te kondigen, die de Ripple-technologie gebruikt. De app is gelanceerd in Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Brazilië en Polen en is ontworpen om binnen een paar minuten internationale betalingen te verrichten. Het draait op xCurrent, een betaaloplossing die wordt aangeboden door Ripple Net, maar die niet uitsluitend XRP gebruikt. XRP wordt gebruikt door xRapid, een andere oplossing, en is met succes uitgeprobeerd door Mercury FX.

Ripple is gericht op banken en in het bijzonder op internationale betalingsproviders en beweert dat XRP kosten kan besparen en sneller transacties kan uitvoeren dan met gebruik van SWIFT of Bitcoin. Deze beweging door BMV toont een voorkeur voor de nummer één cryptocurrency, gerangschikt naar marktkapitalisatie in plaats van XRP, dat gericht is op gebruik door banken.

Zou Bitcoin door banken gebruikt moeten worden?

Veel token-houders verwelkomen real-world integratie omdat een toename van het gebruik van een crypto meestal tot een prijsverhoging leidt. Bitcoin werd echter aanvankelijk opgezet in een libertaire omgeving die vijandig tegenover banken stond. Het genesisblok van Bitcoin bevat bijvoorbeeld een uittreksel uit de Times dat verwijst naar de financiële crisis van 2008. Bitcoin is daarnaast een pseudoniem, waardoor het voor overheden moeilijker is om betalingen en gebruikers te controleren.

In dit partnerschap hebben we een voorbeeld van een cryptocurrency met lage vergoeding die wordt gebruikt door een bank die vervolgens 3% plus btw in rekening brengt voor de service. Dit betekent dat de bank profiteert van de lage tarieven die Bitcoin biedt. Aan de andere kant heeft BMV wel gesuggereerd dat het een deel van de besparingen heeft doorberekend aan de klant. In plaats van door een bank te gaan, kunnen gebruikers hun eigen wallet opzetten en transacties verzenden zonder een bank te gebruiken, maar beginners kunnen dit riskant vinden omdat fouten kunnen optreden.

Bron: NewsBTC

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.