Ripple Twitch Cryptocurrency Bitcoin BTC XRP TRX ETH Twitch Amazon Streamlabs Coinbase Bitpay

De Argentijnse versie van de OV-kaart kan sinds 8 februari worden opgeladen met bitcoins. Het wordt hierdoor mogelijk om in 37 steden met bitcoin te betalen in de bus, trein, tram en op de veerboot.

Een platform dat het opladen van SUBE-kaarten faciliteert, Alto Viaje, werkt sinds kort samen met de startup Bitex. De startup houdt zich bezig met het ontwikkelen van op blockchain-aangedreven financiële infrastructuren. Door de samenwerking is het voor reizigers nu mogelijk om voor hun reizen te betalen met behulp van de grootste cryptocurrency.

Zo’n zeven miljoen mensen gebruiken de reispas in 37 verschillende steden, waaronder de hoofdstad Buenos Aires. Door de samenwerking zullen Argentijnen het werkelijke gemak van Bitcoin kunnen ervaren. Dit zal een positieve impact hebben op het imago van de crypto.

In een interview van Cointelegraph met Manuel Beadroit, de CMO van Bitex, zei hij over de samenwerking met Alto Viaje:

“Het hoofddoel van de samenwerking is mensen een betere toegang tot deze revolutionaire technologie te bieden.”

Ook is een interessant gegeven dat de technologie achter de SUBE-kaart afkomstig is van een dochteronderneming van de Argentijnse nationale bank, Banco de la Nación Argentina. Reizigers kunnen hun kaarten op verschillende locaties, onder andere stations, opladen met zowel fiat-geld als Bitcoin.

BRONCointelegraph
Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.