Asus QuantumCloud Mining Minen GPU Videokaart Blockchain Crypto

De Taiwanese technologie-gigant ASUS werkt sinds kort samen met het GPU-miningplatform Quantumcloud. De bedrijven willen gebruikers crypto laten minen met hun videokaarten. Dit meldt TechRadar op donderdag 30 november.

Eigenaars van videokaarten van ASUS kunnen nu crypto met de Quantumcloud-software minen en de winsten opnemen via PayPal of de Chinese app WeChat.

Dankzij de nieuwe samenwerking kunnen gamers geld verdienen met hun inactieve GPU’s. Wanneer een videokaart niet wordt gebruikt voor andere processen, kan het cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) minen.

Quatumcloud garandeert echter geen winsten of resultaten voor gebruikers. Het platform stelt dat gebruikers de gebruikskosten zelf moeten beoordelen, aldus een technische publicatie van HEXUS.net.

Eerder in november werkte ASUS samen met het in Californië gevestigde AMD en andere grote technologiebedrijven. Het consortium wil acht nieuwe crypto-miningmachines produceren. Leden van het consortium zijn o.a. Sapphire, ASROCK en MSI.

In juli meldde Cointelegraph dat de GPU-prijzen, net als de prijzen op crypto-markten, dalen. Andere GPU-fabrikanten zoals Nvidia ondervonden negatieve effecten van de huidige bearmarkt. Toen het bedrijf eerder deze maand zijn Q3-resultaten bekendmaakte, onthulde het een “crypto-kater”.

Ondertussen zijn grote crypto-miningbedrijven in China naar verluidt begonnen met het verkopen van hun apparatuur. De bedrijven verkopen hun machine per kilo, na de recente ineenstorting van crypto-markten die half november begon.