GDPR Wetgeving Privacy Publiekelijke Blockchain Bitcoin AVG Privacy

Silver Miller, een op cryptocurrency gefocust advocatenkantoor gevestigd in de VS, zegt dat het claims heeft ingediend tegen AT&T en T-Mobile. Dit heeft het gedaan namens slachtoffers van ‘SIM-swapping’ telefoon-hacks.

Het kantoor stapt naar de rechter namens klanten die geld hebben verloren aan criminelen. Die criminelen zouden gebruikmaken van de steeds vaker voorkomende methode om mobiele apparaten te infiltreren. Op die manier zouden ze toegang krijgen tot cryptocurrency-wallets en two-factor authenticatiecodes. Het advocatenkantoor beweert:

“Door gaten in hun beveiligingsprotocollen te laten en hun medewerkers niet goed op te leiden en te volgen, hebben gsm-providers dieven geholpen bij het op afstand overnemen van de simkaarten in smartphones van mensen. Daardoor kregen ze toegang tot financiële gegevens en accountinformatie van de slachtoffers. Daarmee konden ze de cryptocurrency- en andere rekeningen van de slachtoffers leeghalen.”

In een vrijdag gepubliceerd persbericht zei Silver Miller dat een AT&T-klant meer dan $621.000 aan cryptocurrency verloor na een SIM-swapaanval. Het bedrijf beweert verder dat de aanval plaatsvond nadat AT&T “hem had verzekerd dat de beveiliging van zijn rekening was verhoogd na een eerdere hackpoging.”

Ook T-Mobile wordt voor de rechter gesleept. Silver Miller beweert dat twee klanten zijn beroofd van $400.000 en $250.000 via SIM-swaps.

De service heeft legitieme redenen om te bestaan, zoals schade aan een SIM-kaart of een providerwissel. Echter kan de service criminelen ook toestaan ​​om een ​​telecombedrijf de account van een gebruiker toe te wijzen aan een andere SIM. Daardoor krijgen ze volledige toegang tot alle oproepen, berichten en meldingen.

Silver Miller zei dat alles wat nodig is om een ​​swap voor elkaar te krijgen “is een overtuigend verzoek voor assistentie, een bereidwillige vertegenwoordiger van het telecommunicatiebedrijf en een elektronische nabootsing van het slachtoffer.”

SIM-swapaanvallen nemen toe

Recentelijk bracht Krebs een rapport uit over cyberbeveiliging. Daarin gaf de REACT Task Force in Californië aan dat SIM-swapping snel toeneemt als een populaire tool voor hackers.

Samy Tarazi, een sergeant in Santa Clara County en een REACT-supervisor, zei daarover het volgende:

“De cijfers van de bedragen die worden gestolen en het aantal succesvolle aanvallen zijn waarschijnlijk historisch hoog. We hebben het over personen van voornamelijk 19 tot 22 jaar die miljoenen dollars in cryptocurrencies kunnen stelen.”

BRONCoindesk
Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.