AXA XL Durfkapitaal STO Verzekering Effecten Bitcoin BTC Ethereum ETH Cryptocurrency

De op twee na grootste verzekeraar van Europa AXA XL heeft een nieuw verzekeringsproduct gelanceerd. Het product is gericht op nieuwe vormen van kapitaalvorming voor bedrijven. De verzekeraar deelde het nieuws op 6 maart in een officiële persverklaring.

Het verzekeringsproduct is gericht op nieuwe vormen van kapitaalvorming. Het product dekt onder andere security token offerings (STO’s) en durfkapitaal crowdfunding. Dit zijn manieren van kapitaalvorming voor private bedrijven waar eerder alleen grote beleggers aan deel konden nemen.

Nu de regelgeving in de Verenigde Staten rondom deze vormen van kapitaalvorming echter aangepast is, kunnen ook kleinere beleggers meedoen aan dergelijke investeringsrondes. Dit betekent dat 92% van de Amerikanen die eerder niet mee konden doen, nu opeens wel mee kunnen doen. Het is dan ook daarom dat de vraag naar dergelijke verzekeringsproducten vanuit de bedrijven enorm is toegenomen.

Het product werd in samenwerking met verzekeringstechnologie startup Assurely ontwikkeld. Het product van de twee bedrijven moet onder andere voor meer vertrouwen en veiligheid zorgen voor investeerders die deel willen nemen aan de eerder genoemde investeringsmogelijkheden. David Carpentier, CEO van Assurely, zei in een reactie:

“Om nieuwe risico’s in nieuwe markten te bestrijden, zoeken beleggers naar een symbool van veiligheid, validiteit en vertrouwen. Bij online kapitaalvorming en crowdfunding – zowel aandelen als STO’s – ontbreekt dit symbool nog. Deze markt heeft vertrouwen, veiligheid en zekerheid nodig bij zowel emittenten als beleggers.”

AXA XL liet in 2015 al blijken ook nieuwe markten en technologieën te willen verkennen. De verzekeraar zei toen namelijk bitcoin (BTC) te willen onderzoeken als onderdeel van een nieuwe overboekingsdienst. Bitcoin zou internationale betalingen namelijk enorm kunnen stroomlijnen, aldus AXA XL.

BRONCointelegraph
Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.