De grote website voor reisreserveringen is onlangs gestopt met het accepteren van Bitcoin (BTC) als betaalmethode voor hotels of vluchten, vertelde Expedia op 27 juni aan Cointelegraph.

Een woordvoerder van Expedia heeft bevestigd dat de service “de digitale valuta Bitcoin niet meer accepteert”, met ingang van 10 juni 2018, waarbij het zich verontschuldigend voor “enig ongemak dat dit kan veroorzaken.” De service gaf geen commentaar op de annulering op social media of op haar website.

Communityleden uitte hun teleurstelling op Reddit over het recente nieuws, en begonnen vervolgens een aantal alternatieven voor Expedia te noemen, zoals CheapAir, die Bitcoin al sinds 2013 accepteert.

Reddit gebruiker bowiestar merkte op dat de meerderheid van de werknemers in de IT-industrie hun salarissen deels in crypto uitbetaald krijgen, wat impliceert dat de service een deel van zijn klanten zal verliezen.

“Expedia.com, een van de grootste sites om vluchten/hotels te boeken waarvoor je jarenlang met Bitcoin kon betalen … Ik ging erheen om naar vluchten te zoeken en merkte dat ze Bitcoin niet langer accepteerde. De klanteservice zei dat ze het sinds 10 juni niet meer accepteren … Veel van ons in de technische industrie krijgen een deel van ons salaris in Bitcoin en het was erg handig om Expedia te kunnen gebruiken voor vluchten. Ik zal ze niet meer gebruiken!”

Zoals Cointelegraph eerder dit jaar meldde is de extreme volatiliteit van de crypto-markten geen reden voor insiders in de industrie om een deel van hun salaris niet in crypto uit te laten betalen, waarbij sommigen zelfs de voorkeur geven aan het volledig omwisselen van hun salaris in Bitcoin.

Expedia kondigde voor het eerst in juni 2014 aan dat het Bitcoin als betaalmiddel zal accepteren, toen het samenwerkte met toonaangevende crypto-beurs Coinbase. Sommige leden van de community suggereerden dat ze de Bitcoin betaalmethode hebben geschrapt vanwege het besluit van Coinbase om custodial solutions voor verkopers op te schorten, wat waarschijnlijk zal leiden tot ingewikkeldere verwerking van Bitcoin-betalingen. Expedia’s eerder genoemde concurrent CheapAir stapte om deze reden over van Coinbase naar BitPay.

In een open brief aan klanten die op zoek zijn naar informatie over mogelijke oplossingen voor verkopers wat betreft betalingsmethoden, schreef Jeff Klee, CEO van CheapAir, dat het bedrijf een “betrouwbare verwerkingspartner” nodig heeft om betalingen in Bitcoin Cash (BCH), Dash en Litecoin (LTC) te accepteren, in aanvulling op Bitcoin.

Bron: cointelegraph

Timo is stagiair bij Bitned. Hij assisteert het nieuws-team en monitort opkomende ontwikkelingen in blockchain-technologie. Timo kocht in 2016 zijn eerste Bitcoin, maar heeft hier verder nooit mee gehandeld. Hij heeft momenteel geen waarde in alternatieve cryptovaluta's of nieuwe projecten.