SEC Schnorr Bitcoin Bitcoin-ETF Belasting BitMex Hayes Morgan Creek Mayweather Khaled BTC Bitcoin Mt Gox Hack Scam Deadline Crypto 2014

Nieuw onderzoek dat deze week werd gepubliceerd onthult dat zesentachtig procent van de managers en beleggers van cryptocurrency-bedrijven wilt dat de industrie zichzelf reguleert.

De meerderheid van de respondenten dat meedeed aan de Cryptocurrency Survey van 2018 van het internationale advocatenkantoor Foley & Lardner LLP, gaf ook aan te verwachten dat Bitcoin de belangrijkste cryptocurrency voor transacties zal zijn in de toekomst.

Het bedrijf ondervroeg een totaal van 62 personen in maart en april van dit jaar.

“We willen liever het pad naar voren creëren dan achteroplopen”, zei een van de managers over de regelgevingskwesties in de huidige markt.

“Er zijn tal van manieren om met regelgevers en wetgevers samen te werken aan het ontwikkelen van gezonde cryptocurrency wetten en voorschriften.”

In totaal zei 89% van de respondenten behoefte te hebben aan “geformaliseerde” zelfregulering, waarbij de regels en normen onder toezicht zouden moeten staan van autoriteiten.

Over het algemeen veroorzaakte de kwestie van het opstellen van regelgeving voor cryptocurrency “bezorgdheid” onder de deelnemers aan de enquête (72%), die het “gebrek aan rechtszekerheid” in vele rechtsgebieden aanhaalden.

In andere opzichten liepen de meningen echter uiteen. Bitcoin zou de favoriete transactiemethode worden, terwijl Ethereum een favoriete investering zou worden, aldus 43% en 38% van de respondenten respectievelijk.

De resultaten kwamen enkele maanden voordat de Amerikaanse toezichthouders suggereerden dat Bitcoin noch Ethereum effecten zouden zijn.

Bron: https://cointelegraph.com/news/almost-9-out-of-10-crypto-execs-want-formalized-industry-self-regulation-research

Timo is stagiair bij Bitned. Hij assisteert het nieuws-team en monitort opkomende ontwikkelingen in blockchain-technologie. Timo kocht in 2016 zijn eerste Bitcoin, maar heeft hier verder nooit mee gehandeld. Hij heeft momenteel geen waarde in alternatieve cryptovaluta's of nieuwe projecten.