Binance Exchange Labs Blockchain Singapore Vertex Ventures

Binance Labs, de venture-tak van de crypto-beurs Binance, heeft haar eerste geïncubeerde blockchain-projecten gelanceerd. Dit meldt de blockchain-incubator op 14 december in een persbericht aan Cointelegraph.

Sinds augustus 2018 helpt Binance Labs beginnende blockchain-projecten met de ontwikkeling van hun projecten. Startups en entrepreneurs krijgen steun in de vorm van zowel technische hulp als investeringen van de incubator.

Binance Labs koos uit 500 aanmeldingen slechts 8 projecten, welke tevens elk $500.000 aan investeringen en toegang tot een verzameling aan resources kregen. Na een programma dat 10 weken duurde hebben zeven van die projecten een werkend product gelanceerd.

Een van de projecten is Deaux, een startup dat marktvoorspellingen doet. Daarnaast zijn er SafePal, een hardware-wallet, en Nym, een project dat zich richt op internetbeveiliging.

Ella Zhang, hoofd van Binance Labs, gaf tijdens een “Ask me Anything”-ronde op Reddit aan dat decentralisatie “de kern van blockchain en Bitcoin” is. Om die reden lanceerde het bedrijf een aantal projecten in die richting, aldus Zhang.

Zo investeerde het naar verluidt miljoenen in Contentos, dat een ecosysteem wil ontwikkelen voor digitale content. Dit moet een gedecentraliseerd ecosysteem worden waarin aan content verdiend kan worden, en geen censuur plaats kan vinden.

Daarnaast richtte Binance ook de divisie “Binance Research” op. De divisie gaat zich bezighouden met het opstellen van onderzoeksrapporten op “institutioneel niveau”, om zo meer transparante en kwalitatief hoogwaardige informatie te kunnen bieden over de crypto-markt.

BRONCointelegraph
Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.