Bitcoin (BTC) bears bouwen mogelijk aan een sterke comeback, nadat ze de prijs eerder vandaag naar het laagste niveau, $6.400, in acht dagen dreven.

De prijs daalde om 09:50 UTC naar de $6,286 op Bitfinex, het laagste niveau sinds 14 juni en blijft op het moment van schrijven rondom de $6,326 handelen, een daling van ongeveer 6 procent voor vandaag.

De cryptocurrency heeft moeite om op overtuigende wijze het $6.800-niveau te behalen, waardoor het er steeds meer op begint te lijken dat we weer in een neerwaartse trend terecht komen.

Het lijkt erop dat dat proces nu aan de gang is. Bitcoin heeft de belangrijkste support van $6.620 een paar uur geleden doorbroken – wat betekent dat de rally van de low van 13 juni van $6.108 eindigde op $6.850 (18 juni high) en dat de bears nu de controle weer hebben teruggenomen.

De technische grafieken geven nu een mogelijke daling tot beneden de $6000 weer, komend weekend.

 

4-hour chart

De daling van BTC tot beneden de $6.620 bevestigd een rising wedge breakdown – een bearish reversal-patroon dat aangeeft dat de corrigerende rally is geëindigd en de bearish trend wordt hervat. De daling zal nu richting de $5,090 gaan.

Dit doel lijkt realistisch, omdat de technische charts voor de lange termijn ook het voordeel voor de bears laten zien.

 

Weekly chart

Zoals hierboven is te zien, heeft de doorbraak van het pennant-patroon eerder deze maand een neerwaartse tendens naar een voortschrijdend gemiddelde van 100 weken (MA) opgeleverd, dat momenteel op $4,551 ligt.

Ondertussen laat de bearish cross-over tussen de 5-maand en 10-maand moving averages (MA’s) ook een mogelijke daling tot beneden de $6000 zien.

 

– BTC zal waarschijnlijk de support van $6000 dit weekend doorbreken, en zou vervolgens kunnen dalen naar de $5,090 (doel volgens de gemeten hoogtemethode) in de komende paar weken.

– Een daily close (volgens UTC) boven $6,850 zou de bearish indicatie afbreken.

– Een hoog volume-break boven de 50-weken MA, die zich momenteel op $6.958 bevindt, zou een bearish ongeldigheid op lange termijn signaleren.

 

Bron: https://www.coindesk.com/bitcoin-eyes-bear-revival-after-key-support-breached/

Wessel heeft van zijn passie zijn werk gemaakt en is expert op gebied van crypto. Vol enthousiasme schrijft hij dagelijks over de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van Bitcoin en blockchain.