Bitcoin Crypto Blockchain Nigeria Presidentskandidaat Afrika

Tom Lee, medeoprichter en managing partner van Fundstrat Global Advisors, verdubbeld zijn bullish bitcoin voorspellingen voor 2018, ondanks de recente dalingen.

In een e-mail aan CNBC zei de bekende bitcoin-bull dat ondanks het feit dat de cryptocurrency onlangs bijna alle winsten heeft verloren die het sinds midden april heeft gemaakt, hij de crypto in 2018 nog steeds zijn eerder voorspelde high van $ 25.000 ziet bereiken.

BTC is vandaag voor het eerst in meer dan een maand gedaald tot onder de $ 8.000 en handelt op het moment van publicatie op $7529 volgens CryptoCompare – een daling van 41% voor dit jaar.

Lee schrijft deze laatste daling echter uitsluitend toe aan ‘typische crypto-volatiliteit’ en identificeerde verschillende factoren die hij ziet die de crypto naar nieuwe highs voor 2018 zal pushen.

De grootste factor is naar zijn mening de toenemende betrokkenheid van institutionele beleggers in de crypto-verse.

Lee zei gisteren in CNBC’s “Futures Now”:

“Ik denk dat institutionele beleggers veel interesse hebben opgedaan, maar ze zijn nog niet echt actief in de crypto-handel omdat er nog steeds onzekerheid bestaat over regelgeving. Maar dat soort ultieme allocatie van crypto als een beleggingscategorie zal een krachtige reden zijn waarom bitcoin zal stijgen.”

Bovendien zegt hij dat historische gegevens van Fundstrat zijn optimistische vooruitzichten bevestigen:

“Historisch gezien vinden alle prestaties van Bitcoin plaats in 10 dagen van een jaar,” zei hij. “Als je die 10 dagen uitsluit, daalt bitcoin met 25 procent per jaar, dus zo ellendig als het voelt om bitcoin vast te houden op $8000, zal de stijging van $8000 naar $25.000 in een handvol dagen plaatsvinden.”

Hoewel de laatste opmerkingen van Lee vol zelfvertrouwen bullish waren, maakte de invloedrijke persoon onlangs een opmerkelijke beoordelingsfout toen hij ten onrechte voorspelde dat Bitcoin tijdens Consensus-conferentie met 70 procent zou stijgen – een fout die hij later toeschreef aan een stijgende behoefte aan heldere regelgeving.

Bron: Cryptoglobe

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.