Nasdaq VS Crypto Blockchain Bitcoin BTC Altcoins

De grote Amerikaanse beurs Nasdaq is nog steeds van plan om Bitcoin-effecten te lanceren. Dit zou al in Q1 2019 kunnen gebeuren, aldus Bloomberg op 27 november.

“Twee personen die bekend zijn met de materie” zeggen dat het momentum naar een mogelijke lancering begin volgend jaar aan het groeien is.

Het nieuws komt ondanks de daling van de Bitcoin (BTC) -prijzen. De prijs daalde tot het laagste punt in 13 maanden.

Volgens de twee bronnen probeert Nasdaq “aan de eisen de belangrijkste swapsregulator van de VS, de Commodity Futures Trading Commission [CFTC], te voldoen. Daarna kan de beurs de contracten lanceren.”

Iets meer dan een jaar geleden stelde de beurs voor om de effecten tegen het midden van 2018 te lanceren. CBOE en de CME Group wilden in november 2017 soortgelijke producten lanceren.

De plannen van Nasdaq gingen uiteindelijk niet door. Daardoor zullen concurrenten van de beurs hun effecten waarschijnlijk eerder op de markt kunnen brengen. Die concurrenten zijn bijvoorbeeld Bakkt van de Intercontinental Exchange, dat op 24 januari fysieke Bitcoin-effecten wil lanceren.

Het enthousiasme van Nasdaq suggereert dat de recente volatiliteit in bitcoin-prijzen geen zorg is voor Wall Street. CME merkte daarnaast in oktober op dat de interesse hierin elk kwartaal aanzienlijk stijgt.

Nasdaq “gokt op aanhoudende interesse” in de toekomst, aldus de twee anonieme bronnen.

BRONCointelegraph
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.