Bitfury Bitmain ASIC Chips Mining Blockchain
Bitcoin mining facility

De Bitcoin-prijs is verder gedaald tot onder het niveau van $7.600. De hash rate van het netwerk is echter op zijn hoogste punt na verschillende ups en downs. Met de bears die weer de overhand krijgen op de markt, hoe gaat de bitcoin hash rate de prijs beïnvloeden?

Bitcoin [BTC] daalt tot $7,600

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor een prijs van $7.580, na een correctie van ongeveer 5 procent in de afgelopen 24 uur. Van $8,262 een paar dagen geleden, dook Bitcoin gisteren onder de $7.800. Nu is de prijs nog dieper gedoken, naar een waarde van $7.600.

Bitcoin-koers

De volgende support ligt op $6800. Het is dus mogelijk dat de prijs nog verder zal gaan dalen, gezien het feit dat de bears steeds sterker worden.

Vanuit psychologisch oogpunt heeft de Bitcoin-prijsdaling onder de $8000-grens veel schade aangericht. Als de bulls echter een beetje sterker worden kunnen de prijzen weer flink herstellen.

De hele cryptocurrency-markt voelt de blues, aangezien de meerderheid van de crypto’s in een correctie zit terwijl de totale marktkapitalisatie de $274 miljard bereikt.

Bitcoin-netwerk hash rate omhoog

De Bitcoin hash rate is in feite de rekenkracht van Bitcoin-miners tijdens het maken van nieuwe coins, wat in wezen wordt bepaald door de moeilijkheidsgraad. Sinds het begin van Bitcoin is de hash rate constant omhooggegaan.

Bitcoin hash rate

Ondanks de daling van de bitcoin-prijs is de hash rate omhooggegaan en zijn er nieuwe records verbroken.

Bitcoin hash rate

Het mining-proces van bitcoin hangt samen met de kosten van investeringen in elektriciteit en hardware. Als het gaat om de prijs, kan een stijging van de prijs ertoe leiden dat de marktdeelnemers investeren in hardware wat leidt tot een verhoogde hash rate en in feite een hogere difficulty.

Als we de factoren die van invloed zijn op de prijs van bitcoin op de lange termijn identificeren, leidt de stijging van de bitcoin-prijs ertoe dat de gebruikers miners worden. Maar met de introductie van gespecialiseerde mining-apparatuur zijn de difficulty en de hash rate te hoog geworden.

Dit is echter een standaard marktreactie op een winstkans. Maar het geeft ook de groeiende belangstelling van mensen voor bitcoin en cryptocurrencies aan.

Wil je meer te weten komen over Bitcoin, en alles wat er mee te maken heeft? Bekijk dan onze Bitcoin 101-pagina!

Bron: Coingape

Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.