Terwijl de Amerikanen zich steeds meer naar het isolationisme bewegen, openen ze ook de deur om de dollar te laten verdringen door Bitcoin als de primaire internationale valuta.

‘Als je je gedachten een beetje laat afdwalen’

De Amerikaanse dollar is de belangrijkste internationale valuta en bestaat al meer dan 50 jaar. Volgens Ken Jacobs, CEO van financieel advies- en vermogensbeheerbureau Lazard, zou dat feit in de nabije toekomst kunnen veranderen dankzij de ondermijnende kracht van Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Jacobs verklaarde eind vorige week in een interview met Bloomberg Television:

“Voor zover we een eenzijdig buitenlandbeleid en een eenzijdig handelsbeleid hebben, verleiden we de wereld om een ​​alternatief te vinden. Waarschijnlijk de grootste demonstratie van soft power is het feit dat de VS de reservevaluta van de wereld heeft.”

Dat alternatief is waarschijnlijk geen andere buitenlandse fiat-valuta. In plaats daarvan lijkt Bitcoin de belangrijkste kanshebber te zijn, hoewel het mogelijk is dat een andere of meerdere cryptocurrencies de verantwoordelijkheid delen.

Jacobs verklaarde:

“Er is vandaag genoeg technologie in de wereld met cryptocurrency en allerlei veranderingen, en als je je gedachten een beetje laat afdwalen dan zal die technologie in de toekomst een alternatief worden.”

De opmerking komt van een van ‘s werelds grootste fusieadviseurs en heeft veel kracht. Zoals opgemerkt door Bloomberg: “Lazard beheerde eind maart meer dan $250 miljard aan activa en is een van ‘s werelds top 10 fusieadviseurs.”

De eerste vlucht

Terwijl Bitcoin een favoriet blijft om de dollar te vervangen als ‘s werelds nieuwe internationale valuta, heeft de eerste en belangrijkste cryptocurrency al de kroon voor vluchtkapitaal.

Vluchtkapitaal is over het algemeen geld dat naar het buitenland wordt overgebracht om belastingen en/of inflatie te vermijden of om te voorzien in mogelijke emigratie – vooral in tijden van oorlog. Zoals opgemerkt door Clem Chambers, CEO van ADVFN.com en auteur van Be Rich, The Game in Wall Street en Trading Cryptocurrencies: A Beginner’s Guide:

“Een normaal persoon die bang is voor een oorlog zweet is geen miljardair met een privékantoor, maar vroeger hadden ze misschien een paar duizend of zelfs honderdduizenden in goud opgeslagen als ze dachten er oorlog zou uitbreken.

Vandaag zou je het in Bitcoin opslaan in de wetenschap dat je een paar maanden ergens veilig op vakantie zou kunnen gaan en je opslag zou net zo veilig zijn als de plek waar je je privésleutels hebt verborgen.”

Bron: Bitcoinist

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.