Bitcoin koers analyse prijs BTC
Bitcoin nieuws update

Ook deze week komen we niet onder een ‘’probleem’’ exchange uit. Dit keer was het Canada’s grootste exchange QuadrigaCX. Het verhaal gaat dat de oprichter van Quadriga, Gerry Cotten, tijdens een reis in India overleden is aan de ziekte van Crohn. Dat opzich is natuurlijk al bijzonder genoeg. Wat dit verhaal des te vreemder maakt is dat Cotten de enige zou zijn die toegang heeft tot de cold wallets van Quadriga. Hiermee zou een slordige 126 miljoen euro verloren zijn gegaan. Het lijkt erop dat er toch wel iemand bij de wallets kan, aangezien er reeds coins verstuurd zijn. Klanten klagen al geruime tijd over de doorlooptijd van opnames. Na onderzoek blijkt dat Quadriga al een aantal maanden opnames pas kan verwerken zodra er nieuwe stortingen worden gedaan. Al met al blijft dit een schimmige zaak en zal hier vast op korte termijn meer duidelijkheid over komen. Blijf dus alert waar je je coins opslaat. Bij voorkeur houd je dus zelf je private keys.

Bitcoin koers overview

De Bitcoin koers dobbert momenteel rond de supportzone van 3450 dollar. Hiermee zitten we aan de onderkant van de 3800-3450 dollar range. Echter bevindt de Bitcoin koers zich in een falling wedge.

Deze staan bekend om uit te breken naar boven. De lagere tijdsframes geven ruimte om nog iets verder te zakken. De hogere tijdsframes lijken zich klaar te maken voor een stijging en hiermee een falling wedge scenario te bevestigen. Een sluiting van een 4-uurs candle onder de 3430 dollar is waarschijnlijk de deur naar verdere daling zoals hieronder te zien.

Lagere timeframes

Op de charts tot 4 uur zijn er vanaf 10 januari al wat bullish divergences waarneembaar. Dit past ook wel in het beeld van een falling wedge.

Zo kun je zien dat de RSI(paars) en MACD(onderste indicator) vanaf het begin van bovenstaande afbeelding omhoog aan het draaien zijn terwijl de prijs blijft zakken.

Wat nog wel een logische beweging zou zijn is hierboven te zien. Met een beweging op lagere tijdsframes kan de liquiditeit opgezocht worden onder de groene lijn. Hier zullen veel mensen hun stoploss hebben geplaatst. Dit is echter in mijn optiek de mooiste plaats om een kooporder te plaatsen met daaronder een stoploss. Dit zou echt een jacht op stoplosses moeten zijn en geen enkele candle van 2 uur zou hieronder moeten sluiten. Oftewel een snelle bounce moet waarneembaar zijn.

Hogere tijdsframes

Op de hogere tijdsframes is er ten opzichte van vorige week weinig verandert. De dagelijkse chart toont nu ook een bullish divergence. Echter zal de prijs dan ook op zeer korte termijn omhoog moeten gaan bewegen.

Zoals gezegd is een sluiting onder de 3430 dollar op de dagelijkse chart waarschijnlijk desastreus en zullen we nieuwe dieptepunten gaan zien in 2019. Een goede beweging omhoog vanaf de 3450 dollar zal bij het breken van de falling wedge weer richting de bovenkant van de range, zo’n 3800 dollar, bewegen.

Wil jij géén moment prijsactie missen? Volg hier de actuele Bitcoin koers. Een hele goede week gewenst.

Michiel Ipenburg is de marktverslaggever voor Bitned, het blockchain-nieuwsplatform van Nederland. Hier publiceert hij dagelijks technische grafiek-gebaseerde prijsupdates gericht op Bitcoin en andere alternatieve cryptovaluta.