Bitcoin koers analyse prijs BTC
Bitcoin nieuws update

Is er dan helemaal geen lichtpuntje richting het einde van deze duistere, langstdurende correctie óóit van de Bitcoin koers?

Fidelity services

Ik denk van wel, met Fidelity die gister heeft aangegeven in maart te gaan starten met FDAS (Fidelity Digital Asset Services). Hiermee wil Fidelity meer institutionele beleggers aantrekken voor de crypto-markt. In eerste instantie zullen alleen Bitcoin en Ethereum aangeboden worden. Naar verwachting zullen er op korte termijn 4 of 5 andere cryptocurrencies worden toegevoegd aan het aanbod.

Samsung’s private wallet

Op 12 december berichtte Bitned.nl al dat de nieuwe Samsung Galaxy S10 mogelijk een geïntegreerde crypto-wallet zou hebben. Volgens nieuwe gelekte documenten en beelden komt Samsung op 20 februari met een Blockchain KeyStore Applicatie op hun vernieuwde toestel. In deze app zou je bestaande wallets kunnen koppelen aan de app of een nieuwe wallet kunnen aanmaken. Dit alles is beveiligd met een wachtwoord van 12 tot 24 woorden (in de stijl van een backup-phrase) en bovendien zou Samsung geen toegang hebben tot je munten. Zo wordt stukje bij beetje de cryptowereld geïntegreerd in ieders dagelijks leven.

Sluiten Liqui.io 
Door een gebrek aan liquiditeit heeft Liqui.io Oekraïense exchange aangegeven de deuren te gaan sluiten. Met een teruggezakte handelsvolume van 84.000 dollar per dag gaven zij het volgende aan;
‘’Liqui kan niet langer liquiditeit bieden voor de overgebleven gebruikers. Wij zien ook geen enkel economisch punt meer in het bieden van onze diensten. We willen echter niet terugkeren naar waar we een maand geleden waren. Daarom hebben we besloten om alle accounts te sluiten en te stoppen met het leveren van onze services’’
Gebruikers hebben 30 dagen de tijd om hun coins over te plaatsen naar een andere wallet. Mocht je dus nog crypto op Liqui hebben staan, haal deze er snel weg.
Bitcoin koers analyse

Op 2 februari kan Bitcoin een treurig record neerzetten. De langste correctie in het bestaan van de populaire munt loopt dan over de 410 dagen. De vorige was van november 2013 tot januari 2015. Klein positief punt hieraan is dat je binnenkort kunt melden dat je de zwaarste cryptowinter óóit hebt overleefd.

Lagere tijdsframes

Op de lagere tijdsframes zoals 30 minuten tot op de 2 uurs chart zien we dat de Bitcoin koers op de rode weerstandslijn stuit.

Deze weerstand ligt, zoals hierboven te zien, zo rond de 3570 dollar. De verwachting is dat er eerst support gevonden moet worden rond de groene lijn. De Bitcoin koers zou rond de 3500 dollar support moeten vinden om niet verder af te glijden. Indien de supportzone van 3500 dollar geen standhoud zullen we waarschijnlijk terugzakken richting de 3400 dollar van eerder deze week.

Hogere tijdsframes

Op de hogere tijdsframes zoals de dagelijkse chart zien we onderstaande prijsrange tussen de 3800 en 3450 dollar.

Sinds 10 januari bevindt de Bitcoin koers zich in deze range. Om verder naar boven te kunnen kijken moet er afgerekend worden met de weerstandszone van 3800 dollar. Deze is aangegeven met de rode lijn en vormt de bovenkant van de range.

Mocht de Bitcoin koers door de horizontale groene supportzone van 3450 dollar zakken, verwacht ik een retest van het dieptepunt in december ’18. Dit zou rond de 3300 dollar zijn. Op dat punt ligt momenteel ook de 200MA van de wekelijkse chart. Dat is dus de lijn van het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen 200 weken.

Wil jij géén moment prijsactie missen? Volg hier de actuele Bitcoin koers. Een hele goede week gewenst.

Michiel Ipenburg is de marktverslaggever voor Bitned, het blockchain-nieuwsplatform van Nederland. Hier publiceert hij dagelijks technische grafiek-gebaseerde prijsupdates gericht op Bitcoin en andere alternatieve cryptovaluta.