SEC Schnorr Bitcoin Bitcoin-ETF Belasting BitMex Hayes Morgan Creek Mayweather Khaled BTC Bitcoin Mt Gox Hack Scam Deadline Crypto 2014

Bitcoin heeft de potentie om uit te groeien tot een nieuwe klasse activa. Dit stelt Arthur Hayes, CEO van BitMex in de Unchained podcast van 16 december jongstleden. BitMex is een groot Bitcoin derivaten platform met het grootste dagelijkse handelsvolume.

Hayes zette wel enkele kanttekeningen bij dit statement. Crypto “is een soort hybride vorm” en nog steeds “extreem klein, Apple heeft meer cash op de balans staan dan de waarde van de complete crypto-industrie”.

“Kan het een bonafide asset klasse worden in de komende tien jaar? Misschien. Men is het er nog niet over eens of crypto’s op de lange termijn echt veilig zijn. Het zit nog steeds in de experimentele fase.”

Hayes voorspelde in november dat de huidige crypto-winter minstens 18 maanden zal kunnen duren. Hij verwees daarbij vervolgens naar de nucleaire bear markets van 2014 en 2015.

In de Unchained podcast wordt ook gesproken over de toekomst van Blockchain technologie en de impact op financiële dienstverlening. Ook staat men stil bij het feit dat, zelfs in deze bear market, steeds meer traditionele financiële instellingen crypto initiatieven ontplooien, zoals recentelijk Fidelity Investments (27 miljoen klanten) met haar Fidelity Digital Assets Services. Overigens zal, volgens de geïnterviewden, de daadwerkelijke goedkeuring voor deze plannen ergens tijdens de bull market gegeven zijn.

BRONCointelegraph
Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.