De prijs van Bitcoin (BTC) is gezakt tot $8.539 op vrijdag 9 maart, volgens de gegevens van CoinMarketCap. Op perstijd wordt Bitcoin voor een gemiddelde van $8.809 verhandeld, een daling van 9%.

Na het aantikken van het wekelijkse hoogtepunt van $11.675 op 5 maart begon Bitcoin te dalen, en is gedaald met bijna 27%. Om het te vergelijken met de 4-6% daling van gisteren bij de top cryptocurrencies: de verliezen van vandaag onder de top-10 altcoins op CoinMarketCap kwamen in de buurt van 16%.

De totale marktkapitalisatie voor alle cryptocurrencies heeft vandaag een maandelijks dieptepunt bereikt van $344 miljard, momenteel $358 miljard.

Onder de top tien altcoins die in het rood staan heeft NEO binnen een week ongeveer 34 procent van zijn waarde verloren. NEO, met een waarde rond $130 op 2 maart, wordt momenteel verhandeld voor $86. Ethereum (ETH) heeft ook een dieptepunt bereikt met een waarde onder de $700 voor de eerste keer sinds 6 februari. De top altcoin wordt verhandeld voor $686, wat 6% lager is dan op perstijd. De daling op de markt komt deels door uitspraak die op 7 maart is gedaan door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Ze hebben gezegd dat alle cryptocurrency exchanges die effecten verhandelen zich bij de SEC moeten registreren.

De druk op de cryptocurrencymarkt is ook toegenomen doordat de Japanse Financial Services Agency (FSA) op 8 maart ‘Strafwaarschuwingen’ heeft uitgedeeld aan 7 cryptocurrency exchanges.

Op 8 maart heeft Cointelegraph laten weten dat meerdere rapporten concluderen dat de huidige daling van cryptocurrency sinds december een gevolg is van een $400 miljoen aan verkopen tussen december en februari door de advocaat en curator van Mt.Gox, voorheen de grootste Bitcoin Exchange van de wereld, voordat het failliet ging in 2014 en gehackt werd.

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.