Bitmain GMO Internet Mining Bitcoin Ethereum Claim Aanklacht Regelgeving Blockchain Mining

Bitmain, de mining-gigant uit China, sluit zijn blockchain-ontwikkelingscentrum in Israël. Dat meldt het Israëlische Globes op maandag 10 december.

Bitmaintech Israel hield zich sinds 2016 bezig met het onderzoeken van blockchain-technologie. Echter heeft Bitmain vanwege de huidige crypto-markt besloten het centrum te sluiten. 23 werknemers verliezen daardoor hun baan, aldus Globes.

Het ontwikkelingscentrum hield zich naast het onderzoek met blockchain-technologie ook met andere dingen bezig. Zo werkte het aan de ontwikkeling van een BTC-mining pool en aan de infrastructuur van Bitmain’s AI-project.

Naast de sluiting van het centrum is het bedrijf ook onderdeel van twee rechtszaken. Zo zou het bedrijf ongeautoriseerd hebben gemined, waarvoor het een claim van $5 miljoen heeft ontvangen.

In een andere rechtszaak wordt Bitmain, naast Bitcoin.com, Roger Ver en Bitcoin-beurs Kraken aangeklaagd vanwege oneerlijke handelspraktijken. De partijen zouden samen hebben gewerkt om het Bitcoin Cash-netwerk te manipuleren. Op die manier zouden ze grote winsten hebben behaald.

Op dit moment ziet het er dus niet goed uit voor Bitmain, gezien de slechte crypto-markt en de twee rechtszaken. Gadi Glikberg, hoofd van het ontwikkelingscentrum en vicepresident sales en marketing zei over de sluiting van het centrum:

“De cryptocurrency-markt heeft het de afgelopen maanden zeer moeilijk gehad. Dat dwong Bitmain ertoe om zijn wereldwijde activiteiten te heroverwegen.”

BRONCointelegraph
Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.